Πολιτική|06.07.2021 12:40

Τσίπρας: Η «κλεψύδρα του Μητσοτάκη που αδειάζει» και το νέο άνοιγμα σε όμορα κόμματα

Βούλα Κεχαγιά

Πορεία προς τον λαό ξεκινάει ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες εβδομάδες υλοποιώντας τις αποφάσεις της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εξωστρέφεια και ενίσχυση των σχέσεων του κόμματος με την κοινωνία.

Κατά πληροφορίες, η ηγεσία της Κουμουνδούρου επιθυμεί να αξιοποιήσει το momentum και την δυναμική που προκάλεσε η τριήμερη συνδιάσκεψη ξεκινώντας περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας για επαφές με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες. Το ίδιο επιθυμεί βεβαίως να πράξουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάτι που κατέστησε σαφές με τις ομιλίες του αλλά και τις παρεμβάσεις του στα συλλογικά όργανα και την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο για την εκδήλωση στο Κατράκειο Θέατρο όσο και για την διαδικτυακή συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης και για την επιτυχία που είχαν τόσο σε οργανωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Κάτι που φάνηκε και από τα αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών που έγιναν ηλεκτρονικά καθώς η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών που συμμετείχαν στην κομματική εκδήλωση υπερψήφισε τα σχέδια πολιτικών θέσεων και προγράμματος του κόμματος.

Πάνω σε αυτά θα κινηθούν το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τα στελέχη με κεντρικό στόχο την εκλογική νίκη όπως προσδιορίστηκε και από τις δύο παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα. Να σημειωθεί ότι οι ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμπεριείχαν σαφή μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος, προς την κοινωνία, προς το μεσαίο χώρο, προς το ΚΙΝΑΛ και τις προοδευτικές δυνάμεις αλλά και προς την κυβέρνηση. Ειδικά προς την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «η κλεψύδρα έχει γυρίσει» υπονοώντας ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση της ΝΔ την οποία περιέγραψε για μία ακόμη φορά ως αυταρχική και καθεστωτική. Προς τα κόμματα που αυτοτοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο το μήνυμα που έστειλε ήταν ότι οφείλουν να πάρουν θέση σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επίσης, έστειλε μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος πως η εκλογική νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο, αλλά για να κερδηθεί η μάχη θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να «κατακτήσει» τον μεσαίο χώρο και το κέντρο μέσα από ένα ρεαλιστικό και αριστερό πρόγραμμα. Εκ παραλλήλου, κατέστησε σαφές ότι έστω και με μία ψήφο διαφορά θα επιδιώξει και θα καταφέρει να σχηματίσει μία «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας» και συγχρόνως ζήτησε εξωστρέφεια και να μπει φρένο σε προσωπικά σχέδια και σχεδιασμούς. Το μήνυμα ήταν πως όλα αυτά θα γίνουν με συνέχιση της προσπάθειας διεύρυνσης και άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός - Εμβολιασμός εφήβων: Ξεκινά για παιδιά από 15 έως 17 ετών

Γλυκά Νερά: Χαμογελαστός ο Αναγνωστόπουλος, «λες και πήγαινε κρουαζιέρα»

Hλεκτρονικός φάκελος οχήματος με στοιχεία στο gov.gr - Ανοίγει ο δρόμος για πρόστιμα

Μέσα Μεταφοράς: Στάσεις εργασίας σε μετρό και λεωφορεία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑκυβέρνησηΑλέξης Τσίπρας