Πολιτική|07.07.2021 00:50

Λοβέρδος: Εκτός ο Τσίπρας από τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Newsroom

Κατηγορηματικά αντίθετος στη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα ως παρατηρητή στις συνεδριάσεις  του Ευρωπαϊκού  Σοσιαλιστικού Κόμματος, εμφανίστηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραπλανά και υπονομεύει.

«Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να συμμετέχει ως παρατηρητής στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, γιατί τους παραπλανά και υπονομεύει την δική μας πορεία, παίρνοντας θέση στον εσωκομματικό μας αγώνα που δεν επιτρέπεται. Πρέπει να ληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία. Αν εκλεγώ αρχηγός θα το προωθήσω».

Μάλιστα, ο κ. Λόβερδος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διαλέξει στρατόπεδο. «Η συμμετοχή του εκεί πρέπει να σταματήσει. Ας διαλέξει στρατόπεδο. Η στάση του αποδεικνύει ότι φοβάται τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ», είπε χαρακτηριστικά.

«Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνουν μία αντίφαση»

«Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, ενσωματώνουν μια ακατανόητη αντίφαση. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στην ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ο αρχηγός τους συμμετέχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, απέκρυψε το γεγονός ότι για να προκύψει μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ, θα πρέπει να συμμετέχουν στο ίδιο σχήμα «ο κ. Βελόπουλος, το ΚΚΕ και ο κ. Βαρουφάκης». 

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί στον ίδιο προσωπικά, λέγοντας στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι «υπάρχει ένας υποψήφιος ο οποίος έχει μια τάση προς τα κεντροδεξιά, ενώ εγώ μιλάω για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. «Η δράση του είναι παραπλανητική και υπονομευτική. Λανσάρεται ως επόμενος πρωθυπουργός», υποστήριξε.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Πάνω από 1.500 κρούσματα – Τι είπε ο Αρκουμανέας

Δικαστική απόφαση για την τραγωδία Μάνδρα: Αποζημίωση σε οικογένεια θύματος

Πάτρα: Διασωληνώθηκε η 27χρονη που είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Φωτιά στην Κύπρο: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με τις φλόγες

ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμαΚΙΝΑΛΑλέξης ΤσίπραςΑνδρέας Λοβέρδος