Πολιτική|07.07.2021 22:51

Voucher 150 ευρώ σε εμβολιασμένους: Τι προβλέπει τροπολογία για το freedom pass

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για το Freedom Pass, η οποία και διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο θα καταβάλλονται τα 150 ευρώ προς τους νέους που θα εμβολιάζονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, επειδή «εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από διασπορά του κορονοϊου, όχι πέραν 3Ιης.12.2021, δίνεται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα ευρώ (150) κάθε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 18 - 25 που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Τα χρήματα πιστώνονται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), που εποπτεύεται από Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παράλληλα, για την έκδοση της ανωτέρω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του χρηματικού δημιουργείται ειδική εφαρμογή από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε..

Πώς γίνεται η καταβολή

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί τους προσωπικούς κωδικούς του εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του ανωτέρω χρηματικού αυτήν. Ο αιτών συμπληρώνει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (Π.Α.Μ.Κ.Α.) Προσωρινό Αριθμό Ασψάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α.) και τα στοιχεία επικοινωνίας του και ειδικότερα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.12.2021, ενώ με την πάροδο της συγκεκριμένης ημερομηνίας το η τράπεζα υποχρεούται άμεσα να απενεργοποιήσει.

Πού χρησιμοποιείται

Σύμφωνα με τη ρύθμιση το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών, λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.

Όλες οι ειδήσεις

Μετακίνηση εκτός νομού - Σκέρτσος: Δεν εξετάζονται νέα μέτρα και περιορισμοί

Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική έρευνα για το δημοσίευμα για τη Φενέρμπαχτσε

Γονικές άδειες: Ποιοι εργαζόμενοι γονείς είναι δικαιούχοι των νέων γονικών αδειών

Νέα μέτρα σε εστίαση: Με 3 χρώματα εφαρμογή για είσοδο πελατών

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Μπαμπατζάν σε Ερντογάν: Τα λεφτά μας έχουν γίνει γραμματόσημα – Η Ευρώπη γεμίζει εδώ τα ρεζερβουάρ

freedom passΒουλήνέοιτροπολογίαεμβολιασμένοιεμβόλιοΚορονοϊός