Πολιτική|08.07.2021 19:12

Νέα Δημοκρατία - ΣΥΡΙΖΑ: «Φούντωσε» η κόντρα μετά τη φράση Τσίπρα περί «διχασμού»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τη δήλωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της οποίας καλούσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να αφήσουν πίσω τον διχασμό. Την αρχή έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία σε ανακοίνωσή τους τόνισε ότι συνιστά στον Αλέξη Τσίπρα να μη μιλάει για διχασμό ειδικά λίγες μέρες μετά τις 5 Ιουλίου.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Πολύ περισσότερο να μην ισχυρίζεται ότι έβαλε πλάτη στην πανδημία, όταν από την πρώτη στιγμή λέει “όχι” σε όποια πρωτοβουλία αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη. 

Καλωσόρισε, όμως την όψιμη προτροπή του στους πολίτες να εμβολιαστούν, «παρότι την ίδια στιγμή ηγετικά στελέχη του κόμματός του ρίχνουν νερό στο μύλο του αντιεμβολιαστικού κινήματος», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ηλιόπουλος: Να απαντήσει η κυβέρνηση πώς η έκρηξη των κρουσμάτων συμβαδίζει με κλείσιμο νοσοκομείων

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου στην κυβερνητική εκπρόσωπο. Ο κ. Ηλιόπουλος με σκωπτικά ύφος τόνισε πως η κυρία Πελώνη φαίνεται ότι ήδη ετοιμάζεται για διακοπές και δεν διαβάζει καν τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης. «Περιμένουμε να μας εξηγήσει πώς η νέα έκρηξη της πανδημίας συμβαδίζει με το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών. 

Περιμένουμε μισή κουβέντα αυτοκριτικής για την αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα του εμβολιασμού. Αλλά ίσως να περιμένουμε πολλά», υπογράμμισε και προσέθεσε με νόημα: «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που είναι ειλικρινής μόνο όταν χρησιμοποιεί "πακιστανικά" κινητά για να κάνει μικρές και μεγάλες εξυπηρετήσεις».

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Τι ισχύει με μάσκες, μετακινήσεις, εστίαση - Στο πορτοκαλί η Νότια Αττική

Πελώνη – Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Πανελλήνιες 2021: Στις 9 Ιουλίου και επίσημα τα αποτελέσματα – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Απεβίωσε η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940

Νίκαια - Τροχαίο: Συγκλονίζει ο πατέρας της 6χρονης που σκότωσε το φορτηγό

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΝάσος ΗλιόπουλοςΑριστοτελία Πελώνη