Πολιτική|18.01.2019 21:08

Μητσοτάκης για Πρέσπες: Πολιτική ανωμαλία με γυρολόγους βουλευτές

Newsroom

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον τέως κυβερνητικό εταίρο του Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση στο Ηράκλειο για την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης.

«Η ατμόσφαιρα της Βουλής έχει μολυνθεί πολύ από τα βρώμικα κόλπα μιας κυβέρνησης, που κάνει τα πάντα για λίγη ακόμη εξουσία» δήλωσε.

«Τα είδατε και εσείς: Ύστερα από ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος αντάλλαξαν βουλευτές και υπουργούς, ώστε ο πρώτος να μείνει πρωθυπουργός και ο δεύτερος αρχηγός» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την επικείμενη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.


«Ύστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους, έραψαν μία κυβέρνηση "κουρελού": Με δύο υπουργούςΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση με αντάλλαγμα την ψήφο εμπιστοσύνης.  Με δύο βουλευτές ΑΝΕΛ που υποστηρίζουν τη συμφωνία χωρίς να διαγραφούν, με ένα βουλευτή που ήταν στο Ποτάμι και την κ.Παπακώστα....

Ποτάμι το πρωί ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ. Ανεξάρτητος το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ. Ένας πολύχρωμος θίασος σε μία σκοτεινή παράσταση. Πρόκειται για μια πολιτική ανωμαλία άνευ προηγουμένου. Αποτελεί παραχάραξη των συσχετισμών της Βουλής, όσο και της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θέλει δεν θέλει, είναι μειοψηφία 145 βουλευτών» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία «λέει όχι στη συμφωνία, γιατί κοιτάζει προς τα πίσω αντί για μπροστά. Και γιατί είναι γεμάτη παγίδες» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η απόδειξη των όσων λέω, βρίσκεται ακόμη και στη ρηματική διακοίνωση που μας εμφάνισε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Την παρουσίασε ως ένα κείμενο που υποτίθεται ότι καθησυχάζει τις εθνικές ανησυχίες. 

Ακόμη και σε αυτό, όμως, κρύβεται η απειλή  για την οποία προειδοποιούμε. Δύο φορές το λέω, όχι μία, αλλά δύο φορές: στο επίσημο αυτό ντοκουμέντο αναγράφεται ο όρος "Μακεδονικός Λαός". Καταψηφίζω, λοιπόν, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και το λέω από την Κρήτη, που έχυσε αίμα στην Μακεδονία, ενώ η ίδια ήταν σκλαβωμένη» ξεκαθάρισε.

«Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, καταγγέλοντας πως «στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας, θέλοντας ο ίδιος να βγει από το περιθώριο, θέλησε να μεταθέσει ολόκληρο το πολιτικό πεδίο. Ξέχασε, λοιπόν, ποιος είναι, τι έλεγε, τι έκανε. Και ξαφνικά φόρεσε τη στολή του τάχα υπεύθυνου και μετριοπαθούς πολιτικού. Κάποιοι μάλιστα τις τελευταίες μέρες θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως κεντροαριστερό. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός, ενώ είναι αγκαλιά με τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρη, την Παπακώστα, και τους γνωστούς Πολάκηδες. Έχει και η γελοιότητα τα όριά της».

O πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «αυτή η συμφωνία, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το στυλό που του προσέφερε ο κ. Καμμένος, συνιστά εθνική υποχώρηση. Έγινε βεβιασμένα και πρόχειρα. Υπό την πίεση τρίτων. Χωρίς εθνική συναίνεση και ερήμην Βουλής και λαού. Αναγνωρίζει δήθεν "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια και σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Γιατί αυτός είναι που κάνει προβληματικό το όνομα και όχι το αντίθετο. Και, βέβαια, έτσι δεν κλείνει μία παλαιά πληγή, αλλά ανοίγουν νέες πληγές -και στις δύο χώρες. Ξυπνούν εθνικισμοί, αλλά και ακραίες συμπεριφορές». 

Για την οικονομία

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «με όση προπαγάνδα και αν ψεκάζει τους πολίτες ο κ. Τσίπρας, αυτοί συνειδητοποιούν πλέον αυτό που ζουν».

Όπως εξήγησε, το ΕΚΑΣ καταργήθηκε, ο ΦΠΑ οδήγησε σε αυξήσεις τιμών σε καύσιμα, τρόφιμα, ακόμα και στο νερό, ενώ οι επιχειρηματίες πληρώνουν φόρο 40% χωρίς να έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το 2014 η χώρα είχε γλιτώσει τη χρεοκοπία και ετοιμαζόταν να βγει στις αγορές. Γύρισε όμως πίσω, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «αντί να σκίσει τα μνημόνια, φορτώθηκε με άλλα δύο.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΣυμφωνία των Πρεσπών