Πολιτική|12.07.2021 14:31

ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελίες trafficking: Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης - Ποιους καλύπτουν

Newsroom

Δριμεία επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά τις καταγγελίες της συνηγόρου του 19χρονου θύματος για κύκλωμα trafficking πίσω από τους βασανισμούς και της σεξουαλικής κακοποίησης της νεαρής κοπέλας στην Ηλιούπολη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητεί την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τον κατηγορεί για «νέα προσπάθεια συγκάλυψης».

Παράλληλα ρωτά γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα η φωτογραφία του αστυνομικού, ώστε να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα trafficking. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Οι καταγγελίες της συνηγόρου της 18χρονης από την Ηλιούπολη για κύκλωμα trafficking πίσω από τον εν ενεργεία αστυνομικό που την κακοποιούσε και την εξέδιδε εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

  1. Ο κ. Χρυσοχοΐδης που αντί να ζητάει και τα ρέστα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, οφείλει να απαντήσει άμεσα για την νέα προσπάθεια συγκάλυψης:
  2. Γιατί δεν επέτρεπαν στην 18χρονη να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της και το έκαναν μόνο μετά την κοινωνική κατακραυγή στα social media;
  3. Γιατί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την 18χρονη να αλλάξει δικηγόρο;
  4. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα ώστε να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα trafficing;
  5. Ποιους προσπαθούν να καλύψουν;

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Μετακινούν άρον άρον γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά λόγω πανδημίας – Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

Πελώνη: Μέχρι την Τρίτη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και εστίαση – διασκέδαση

Ηλιούπολη: Καταγγελία για κύκλωμα trafficking - Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν συλληφθεί

ΜΜΜ: Έρχονται εκπτώσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εμβολιασμένους

Self test: Στους δικαιούχους και τα παιδιά από 12 - 17 ετών

καταγγελίαΗλιούποληΣΥΡΙΖΑΜιχάλης Χρυσοχοΐδηςσεξουαλική κακοποίησηαστυνομία