Πολιτική|14.07.2021 07:45

Προανακριτική για Παππά: Συζήτηση στη Βουλή για παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο

Newsroom

Σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η συζήτηση για την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο, έπειτα από την προανακριτική επιτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μια κάλπη

Στην ειδική συνεδρίαση θα τοποθετηθεί μια κάλπη (για το ένα και… μοναδικό αδίκημα που κατηγορείται) ενώ κι ο ίδιος αναμένεται να λάβει τον λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όπως έγραψε το ethnos.gr, h βασική υπερασπιστική «γραμμή» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη λογική ότι τελικά παραπέμπεται για ένα πλημμέλημα κι όχι για το βασικό κακούργημα (δωροληψία), το οποίο θα επέσυρε βαρύτερη ποινή. Παράλληλα, αναμένεται να απαντήσει σημείο προς σημείο στο πόρισμα των «γαλάζιων» μελών της προανακριτικής επιτροπής, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι «σε βάρος μου κατηγορίες είναι καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, και διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική».

Η κατηγορία που βαραίνει το Νίκο Παππά

Με δεδομένο, πάντως, ότι Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσουν την πρόταση ο κ. Παππάς θα βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, αφού προηγουμένως η υπόθεση εξεταστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση ανήκει στο Ειδικό Δικαστήριο (που απαρτίζεται από ανωτάτους δικαστικούς) και το οποίο θα κρίνει  την… τύχη του πρώην Υπουργού Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το πόρισμα της πλειοψηφίας ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (ΠΚ 259) που συνιστά πλημμέλημα.

Όλες οι ειδήσεις

Ηλιούπολη: Η κατάθεση φωτιά της 19χρονης για τους βιασμούς, τους ξυλοδαρμούς και τα ναρκωτικά

Εστίαση:Τα σήματα που θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις - Τι ισχύει με τον εμβολιασμό εργαζομένων

Covid Free GR: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Έρχεται τριήμερος καύσωνας

Eμβολιασμός: Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι στην εστίαση - Τα νέα μέτρα και τα πρόστιμα

Νίκος ΠαππάςπροανακριτικήΒουλήΕιδικό Δικαστήριοτηλεοπτικές άδειες