Πολιτική|14.07.2021 16:01

Τζάκρη: Το εμβόλιο βρίσκεται σε status προσωρινής άδειας του συνόλου του γενικού πληθυσμού – Έντονη αντίδραση ΝΔ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αναφορά στη Βουλή της Θεοδώρας Τζάκρη «περί προσωρινής άδειας του εμβολίου». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, απέδωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως αντιστάθμισα της «τραγικής διαχείρισης της πανδημίας», ευρισκόμενη ουσιαστικά στη γραμμή Πολάκη.

«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η Προανακριτική Επιτροπή, το Πόρισμα της οποίας συζητάμε σήμερα, αποδείχθηκε περίτρανα ένας ιστορικός αστεϊσμός, με τον οποίον η Νέα Δημοκρατία αποπειράθηκε απρόσφορα να αντισταθμίσει, πρώτον, την τραγική διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού που μαίνεται και αυτές τις ώρες που ζητάμε σήμερα - οι ειδικοί κάνουν λόγο για είκοσι χιλιάδες κρούσματα σε λίγες μέρες, στις αρχές του Αυγούστου - επειδή εσείς αποτύχαμε να φτιάξετε φραγμό ανοσίας με τα εμβόλια. Και τώρα τι βρήκατε ως λύση; Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με ένα εμβόλιο που βρίσκεται σε status προσωρινής άδειας του συνόλου του γενικού πληθυσμού, γιατί ξεκινάτε τώρα από το υγειονομικό προσωπικό, αύριο θα πάτε στους δημοσίους υπαλλήλους, μεθαύριο στους ταξιτζήδες, τους δικηγόρους, δηλαδή στο σύνολο του πληθυσμού», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Και για ποιον άλλο λόγο; Για να συγκαλύψετε τα πρωτοφανή σκάνδαλα της «Novartis» και της «Siemens», τα οποία δεν έχουν προηγούμενο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία και τα οποία έχουν καταγραφεί στον σκληρό δίσκο της κοινωνίας ως τεράστια οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα της παράταξής σας που δεν αμνηστεύονται, δεν παραγράφονται και δεν θα ξεχαστούν...».

Η αντίδραση της ΝΔ

«Η δήλωση της κυρίας Τζάκρη ότι το εμβόλιο βρίσκεται σε στάδιο προσωρινής άδειας, συνιστά υπονόμευση του εμβολιασμού, υπονομεύει την εμπιστοσύνη μεταξύ κοινωνίας και επιστημονικής κοινότητας και προστίθεται σε όσα έχει πει κατά καιρούς ο κ. Πολάκης», απάντησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να αποκηρύξει δημοσίως τις δηλώσεις των βουλευτών του. «O κ. Τσίπρας πρέπει να αποκηρύξει δημοσίως τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις των στελεχών του και να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ψαρεύει στα θολά νερά του αντιεμβολιαστικού κινήματος», είπε ο ίδιος.

Όλες οι ειδήσεις

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών – Τα σενάρια, από τι θα εξαρτηθεί

Νέα μέτρα: Στο Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία – Η απόφαση Πλακιωτάκη

Κορονοϊός: Γιατί οι ειδικοί ανησυχούν πολύ για τις κατασκηνώσεις - Το παράδειγμα των ΗΠΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα μαζεύει η Μιχαηλίδου μετά τις δηλώσεις περί απόλυσης εργαζόμενων -«Λάθος διατύπωση»

Νέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑεμβολιασμόςΠαύλος ΠολάκηςεμβόλιοΘεοδώρα Τζάκρη