Πολιτική|15.07.2021 07:18

Ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει δικαιωμένος για Παππά και ετοιμάζει επίθεση στο πεδίο της διαπλοκής

Βούλα Κεχαγιά

Την λέξη «διαπλοκή» και τις σχέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με αυτήν επανέφερε στη δημόσια συζήτηση ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την αυλαία που έπεσε στην Βουλή επί  της διαδικασίας αναζήτησης ποινικών ευθυνών για τον Νίκο Παππά και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Εμείς δεν υπηρετούμε τη διαπλοκή και όσους πιστεύουν ότι επειδή έχουν οικονομική δύναμη μπορούν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Κάποιες φορές το πετυχαίνουν-όχι για πολύ. Να ξέρουν ότι εδώ υπάρχει μία παράταξη που δεν μπορούν να την ορίζουν, γιατί υπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την παρέμβασή του στη Βουλή στέλνοντας μηνύματα τόσο προς την πλευρά της κυβέρνησης όσο και προς την πλευρά της «διαπλοκής».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν άλλωστε και οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετά την ψηφοφορία διαπιστώνοντας πως υπήρξαν δύο διαρροές από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην γραμμή της παραπομπής του Νίκου Παππά τόνιζαν: «Ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του σε όλα τα μείζονα που απειλούν τους πολίτες και να υπηρετήσει τις απαιτήσεις της διαπλοκής, όπως φαίνεται δεν κατάφερε να πείσει ούτε τούς βουλευτές του». Ο ίδιος δε ο πρώην υπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μυστικής ψηφοφορίας υπέρ της παραπομπής του σχολίασε πως η ΝΔ ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον του. Και μάλιστα με διαρροές. Πρόσθεσε πως η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμειναν με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες επιδιώκει συνειδητά να στείλει το μήνυμα πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Και ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ομοιότητα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη τουλάχιστον σε ζητήματα ηθικής και εντιμότητας. Στην ομιλία του στη Βουλή κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι κάνει τα χατίρια στην διαπλοκή «για να φανεί αρεστός στους “νταβατζήδες” που έλεγε ο Κώστας Καραμανλής» καθώς ακόμη και σήμερα αρνούνται να ξεχάσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-όπως είπε- δεν τούς έκανε δωράκια  αλλά τούς ανάγκασε να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Επανέλαβε επίσης την αναφορά του πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εντιμότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο επιμένοντας πως όσο κι αν ψάξει κανείς δεν πρόκειται να βρει τίποτα μεμπτό εις βάρος του ιδίου και των υπουργών του. «Και ανάποδα να μας γυρίσουν δεν θα πέσει κέρμα» ανέφερε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να δείξει ότι στον αντίποδα η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι γεμάτη σκιές. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας εισήγαγε την έννοια της εντιμότητας στο δημόσιό του λόγο ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, ούτε ότι χθες πέρα από το θέμα των απευθείας αναθέσεων που έθιξε έδωσε έμφαση στο ζήτημα του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Για το ζήτημα μάλιστα αυτό επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα κάποια στιγμή που θα εμφανιστεί ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή «που θα τον κοιτάω και θα με κοιτά στα μάτια» σημειώνοντας ότι «εγώ δεν χτυπάω τον αντίπαλο πισώπλατα». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τόσο το συγκεκριμένο θέμα, όσο και οι σχέσεις κυβέρνησης και διαπλοκής θα διατηρηθούν ψηλά στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμη πιο αισθητό στο διάστημα που θα πλησιάζουν οι εκλογές.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πώς φτάσαμε στην αναδίπλωση της Δόμνας μετά τη δήλωση για απολύσεις

Άλιμος: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι σε ανήλικο - Συνέλαβαν 9 άτομα

Ηλιούπολη: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα trafficking - Απελευθερώθηκε και άλλη κοπέλα εκτός από την 19χρονη

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών – Τα σενάρια, από τι θα εξαρτηθεί

Νέα μέτρα: Στο Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία – Η απόφαση Πλακιωτάκη