Πολιτική|15.07.2021 14:06

Έρχεται γενναία ρύθμιση για τα κορονο-χρέη: Εγκρίθηκε η ελληνική πρόταση από τους θεσμούς

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για μια νέα ρύθμιση για τους κορονόπληκτους έκαναν δεκτοί οι θεσμοί κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για ένα «γενναίο σχήμα ρύθμισης», οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν σύντομα από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Το βασικό σενάριο προέβλεπε ρύθμιση 60 ή 72 δόσεων, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι όσοι πληρώσουν σε λιγότερες δόσεις ή εφάπαξ θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση (κυρίως άτοκη περίοδο αποπληρωμής των οφειλών). 

Την ίδια ώρα, η κυρία Πελώνη εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη που μίλησε για Lockdown μη εμβολιασμένων, λέγοντας ότι όπου χρειαστεί θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις. «Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο. Όπου χρειαστεί θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η επιτροπή λοιμοξιολόγων εξετάζει την αυστηροποίηση του υγεινομικού πλαισίου σε ότι αφορά τις κατασκηνώσεις, ενώ υπογράμμισε ότι ο συλληφθείς αστυνομικός δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. «Κρίμα», ήταν ακόμα η απάντησή της όταν ρωτήθηκε για τη χθεσινή συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών.

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλια: 500.000 νέα ραντεβού τις τελευταίες μέρες – Τι είπε ο Θεμιστοκλέους για το ενδεχόμενο οριζόντιου υποχρεωτικού εμβολιασμού

Κατακλυσμός στη Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες, δεκάδες αγνοούμενοι και καταρρεύσεις σπιτιών

Νέα μέτρα: Μεγάλες ουρές στο Λιμάνι του Πειραιά – Στο λιμενικό οι έλεγχοι πριν την αποβίβαση

Κορονοϊός: Ανησυχία για σχολεία και πανεπιστήμια – Υποχρεωτικά rapid tests προτείνει ο Γώγος

Συγκέντρωση Σύνταγμα: «Τραγικές εικόνες, δεν έχουν σχέση με την εκκλησία», λέει ο Μητροπολίτης Δωδώνης

ενημέρωσηεμβολιασμένοιΑριστοτελία ΠελώνηΚορονοϊός