Πολιτική|15.07.2021 15:37

Συγκέντρωση Σύνταγμα: Ηλιόπουλος κατά Άδωνι - Το 2010 ρωτούσε αν παρασκεύασαν τον ιό της γρίπης

Newsroom

Με αφορμή τις συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών σε μεγάλες πόλεις της χώρας την Τετάρτη, 14 Ιουλίου, ο Νάσος Ηλιόπουλος έβαλε στο στόχαστρο τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του, «καρφώνει» τον υπουργό ανάπτυξης για ερώτηση που είχε καταθέσει, ο τελευταίος, στη Βουλή το 2010, όταν ήταν βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Σύμφωνα με το Νάσο Ηλιόπουλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πριν 11 χρόνια, κατέθεσε ερώτηση για την «παρασκευή» και «διασπορά» του ιού της γρίπης από φαρμακευτικές εταιρίες. Συγκεκριμένα, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Αν πήγαινε μία βόλτα ο κ. Γεωργιάδης στη χθεσινή συγκέντρωση, θα έβρισκε πολλούς παλιόφιλους: έναν προς έναν όλους αυτούς με τους οποίους διαδήλωνε παρέα για τη δήθεν προδοσία της Μακεδονίας, εκθρέφοντας τον πιο βαθύ λαϊκισμό και ανορθολογισμό. Άλλωστε τον κύριο Γεωργιάδη τον συνδέουν ιστορικοί δεσμοί με τους χτεσινούς συγκεντρωμένους και το αντιεμβολιαστικό κίνημα: το 2010 έκανε ερώτηση στη Βουλή για την "παρασκευή" και "διασπορά" του ιού της γρίπης από φαρμακευτικές εταιρείες», αναφέρει ο Ν. Ηλιόπουλος. 

Η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σαν απάντηση στην τηλεοπτική δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι πίσω από τις συγκεντρώσεις βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι που συμμετείχαν στους Αγανακτισμένους του Συντάγματος, την περίοδο 2010- 2011, και σε όσους συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις για το «όχι», πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. 

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το συλλαλητήριο των αρνητών

Σχετικά με τους αρνητές των εμβολίων, ο υπουργός Ανάπτυξης, τους χαρακτήρισε γραφικούς και ανορθολογιστές, ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές συγκεντρώσεις ανέφερε ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που συμμετείχαν στους αγανακτισμένους την περίοδο 2010-2011 και στο «όχι» για το δημοψήφισμα του 2015. 

«Δεν πιστεύω ότι αυτοί που διαδήλωσαν χθες, απηχούν ένα κοινό μας αίσθημα. Είναι ένα περιθωριακό κομμάτι του πολιτικού συστήματος των ψηφοφόρων αναμφίβολα. Προφανώς υποκινούνται από ακραίους πολιτικούς χώρους, γιατί τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν χυδαία», κατέληξε. 

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – Πελώνη: Σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέονται με απολύσεις

Ηλιούπολη – Προκαλεί ο αστυνομικός: Εκδιδόταν με τη θέλησή της η 19χρονη – Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του

Κορονοϊός: Στο μικροσκόπιο οι συρροές σε κατασκηνώσεις – Στο τραπέζι είσοδος παιδιών με PCR ή Rapid tests

Κορονοϊός - Νέος συναγερμός στην Ίο: Θετικοί πέντε Ιταλοί τουρίστες – Σε καραντίνα 15

Νέα μέτρα στην εστίαση: Τι θα ισχύει για τους εξωτερικούς χώρους και τη χρήση WC και POS

Άδωνις ΓεωργιάδηςεμβολιασμοίΝάσος Ηλιόπουλοςσυγκέντρωση