Πολιτική|19.01.2019 10:31

Χωρισμένο σε τρία το Ποτάμι για τις Πρέσπες

Newsroom

Στο Ποτάµι διαµορφώνονται, όπως φαίνεται, τρεις τάσεις τις οποίες προς το παρόν καλύπτει ως «οµπρέλα» η απόφαση του Πολιτικού Συµβουλίου, όπου τονίζεται µεταξύ άλλων:

«Το Ποτάµι ιδίως στα πατριωτικά θέµατα δεν τοποθετείται µε τη σκέψη στο κοµµατικό συµφέρον, ούτε αλλάζει απόψεις ανάλογα µε τα σκαµπανεβάσµατα της συγκυρίας. Eχουµε στέρεες αρχές, δεν έχουµε ιδεοληψίες και δεν αντιδρούµε παρορµητικά. ∆εν θα γίνουµε το τέρας της πολιτικής που πολεµάµε.

Τα στελέχη επανέλαβαν την αρχή του Κινήµατος ότι τα σύγχρονα κόµµατα δεν είναι στρατόπεδα και οι βουλευτές πρέπει να µπορούν να ψηφίζουν κατά συνείδηση, πλην των ψηφοφοριών που σχετίζονται µε την παροχή ψήφου εµπιστοσύνης σε κυβερνήσεις».

Η µία τάση, λοιπόν, θα υποστηριχθεί, όπως όλα δείχνουν, από τον επικεφαλής του Ποταµιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και τον Γιώργο Μαυρωτά, οι οποίοι θα ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της Συµφωνίας. Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης θα αποσαφηνίσει πλήρως τα της ψήφου του σε εκδήλωση του Ποταµιού στο Ζάππειο τη ∆ευτέρα. Ο Σπύρος Λυκούδης κλίνει περισσότερο προς το να απέχει από την ψηφοφορία και σίγουρα δεν θα καταψηφίσει τη Συµφωνία. Η τρίτη τάση αφορά στην απόφαση των κ. Ψαριανού και Αµυρά που θα καταψηφίσουν τη Συµφωνία, αλλά µε βάση την απόφαση του Πολιτικού Συµβουλίου για ψήφο κατά συνείδηση θα παραµείνουν στο Ποτάµι. Τουλάχιστον µέχρι την κρίσιµη ψηφοφορία...       

Σταύρος ΘεοδωράκηςΣυμφωνία των ΠρεσπώνΤο Ποτάμι