Πολιτική|19.01.2019 10:44

Κεντροαριστερή σύναξη κορυφής στο σπίτι του Λιβάνη

Αντώνης Γκιόκας

Το βράδυ της Πέµπτης, ανήµερα του Αγίου Αντωνίου, στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη που είχε την ονοµαστική του εορτή θα µπορούσαµε να έχουµε τη νέα κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς. Ισως αυτός και να ήταν ο στόχος του οικοδεσπότη και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Βλέπετε, η παρουσία τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και της Φώφης Γεννηµατά κάτω από την ίδια στέγη, έστω και αν επρόκειτο για µια κοινωνική εκδήλωση, έγινε talk of the town, που λένε και στο χωριό µου. Οσο κι αν η παραφιλολογία φούντωσε για τα καλά, δυστυχώς οι δυο τους έµειναν σε µια τυπική χαιρετούρα. «Γεια σας, κ. Γεννηµατά» είπε ο πρωθυπουργός, «γεια σας, κ. πρόεδρε» απάντησε η Φώφη. Από εκεί και πέρα, πάγος. Τουλάχιστον ανάµεσα στους δυο τους. Γιατί κατά τ’ άλλα, η συζήτηση στα µεικτά συριζοπασοκικά πηγαδάκια που στήθηκαν ήταν κάτι παραπάνω από θερµή. Και εντελώς πολιτική θέλω να σας πληροφορήσω.

Οι κατάσκοποί µου που παραβρέθηκαν στο πάρτι µού µετέφεραν ότι το κλίµα στους κατ’ ιδίαν διαλόγους ήταν στη λογική ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να βρουν κοινό βηµατισµό και να ανοίξει ένας διάλογος για το µέλλον της Κεντροαριστεράς απέναντι στη «συντήρηση» και την ακροδεξιά. Κόσµος και κοσµάκης.

Ανάµεσα σε όσους βρέθηκαν εκεί ήταν οι Αλέκος Φλαµπουράρης, Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Ολγα Γεροβασίλη, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, Εφη Αχτσιόγλου, Φώτης Κουβέλης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μάρκος Μπόλαρης και Ρένα ∆ούρου από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, και οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, Θανάσης Τσούρας, Κώστας Γείτονας, Βάσω Παπανδρέου, Παντελής Οικονόµου, Λουκάς Αποστολίδης, ∆ηµήτρης ∆όλλης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Πέτρος Ευθυµίου, Παύλος Γερουλάνος και Κίµωνας Κουλούρης. ∆ηλαδή το «παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο», που σε γενικές γραµµές καλοβλέπει τη συνεργασία ανάµεσα στη Χαριλάου Τρικούπη και την Κουµουνδούρου. Επίσης ήταν ο περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο διευθυντής του οικονοµικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας, ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ τηλεφώνησε στον εορτάζοντα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τη Μάλτα.


Δημοσιεύτηκε στη στήλη «ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ»

Αντώνης ΛιβάνηςΦώφη ΓεννηματάΑλέξης Τσίπρας