Πολιτική|19.07.2021 07:17

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτη η αποτυχία της κυβέρνησης στον τουρισμό

Βούλα Κεχαγιά

Πιέσεις προς την κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά την διαχείριση του τομέα του τουρισμού μετά την επιβολή lockdown στη Μύκονο ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι φόβοι του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό

Είναι γεγονός πως στην Κουμουνδούρου ανέγνωσαν ως παταγώδη αποτυχία τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της χώρας μη κρύβοντας συγχρόνως την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η Μύκονος να αποτελέσει «πιλότο» και για την επιβολή μέτρων και σε άλλα νησιά.

Το ερώτημα λοιπόν που θα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι εάν θα ακολουθήσουν κι άλλα lockdown «εξαιτίας της ανικανότητάς της» κι επιπλέον εάν θα ληφθούν μέτρα στήριξης του ελληνικού τουρισμού, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σ’ αυτόν τον κρίσιμο κλάδο για την οικονομία.

Οι εξελίξεις του Σαββατοκύριακου θορύβησαν και τον Αλέξη Τσίπρα που έσπευσε να μιλήσει αναφερόμενος στο lockdown της Μυκόνου για «πιστοποιητικό παταγώδους αποτυχίας». Το πιο ανησυχητικό όμως είναι πως το «κλείσιμο» της Μυκόνου εκπέμπει ιδιαίτερα αρνητικά μηνύματα για το σύνολο του τουρισμού μεσούντος του καλοκαιριού.

«Από το covid free καλοκαίρι που υπόσχονταν πρωθυπουργός και υπουργός Τουρισμού μέχρι τα τοπικά lockdown στην καρδιά του καλοκαιριού...μία ανεμελιά δρόμος» σχολίασε και η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην Κουμουνδούρου αποδίδουν 100% την ευθύνη για τις εξελίξεις στον τουριστικό τομέα και τον κίνδυνο κατάρρευσής του στην κυβέρνηση. Πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θωράκισε τις δομές των τουριστικών προορισμών, δεν μερίμνησε για δωρεάν τεστ, απέτυχε στον εμβολιασμό κι έκανε πλημμελείς ελέγχους σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων. Επίσης, όπως λένε δεν φρόντισε ώστε να υπάρξει υγειονομική θωράκιση των νησιών, αξιόπιστη ιχνηλάτηση και επιτάχυνση των εμβολιασμών. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζουν πως πριν από μερικές εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε στην Bild ότι οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος θα θυμίζουν ένα κανονικό καλοκαίρι την ώρα που και ο Χάρης Θεοχάρης ξετύλιγε το κυβερνητικό αφήγημα της επιτυχίας και της κανονικότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο που περιόδευσε χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό επικίνδυνο γιατί «πέφτει από λάθος σε λάθος» και μάλιστα «δύο φορές επικίνδυνος γιατί δεν παραδέχεται τα λάθη του». Ο κ. Μητσοτάκης μπαίνει στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γιατί στο θέμα της πανδημίας επιμένει: Να πανηγυρίζει πως πέτυχε πάνω στα συντρίμμια και σε 13.000 ανθρώπινες απώλειες, να μην ενισχύει το ΕΣΥ ούτε με έναν μόνιμο γιατρό, να μην δίνει ούτε ένα ευρώ για την πρωτοβάθμια υγεία, να μην επιβάλλει σαφή και δεσμευτικά υγειονομικά πρωτόκολλα, να μην επενδύει σε σωστή ιχνηλάτιση, να ευτελίζει την επιστήμη εργαλειοποιώντας τους επιστήμονες και να έχει ως μοναδική του διέξοδο τον διχασμό, τον αυταρχισμό και τα αλλεπάλληλα και αποτυχημένα lockdown.

Όλες οι ειδήσεις

Φολέγανδρος - Πατέρας Γαρυφαλλιάς: Ο 30χρονος εξαπάτησε την κόρη μου, να σαπίσει στη φυλακή

Μύκονος - Επιχειρηματίες: Γεμάτα τα σοκάκια - Δίνουμε 150 ευρώ για εμβολιασμό εργαζομένων

Κορονοϊός - Γεμάτα ξενοδοχεία καραντίνας: Στο τραπέζι επίταξη δωματίων και καμπίνες «Covid»

Τουρκικές πηγές: Δύο ξεχωριστά κράτη η μόνη λύση για το Κυπριακό

Κεραμέως για Πανεπιστήμια: Υποχρεωτικός εμβολιασμός φοιτητών - καθηγητών μέχρι Οκτώβριο

ΜύκονοςΚορονοϊόςlockdownαπαγόρευση κυκλοφορίαςΣΥΡΙΖΑνέα μέτρα