Πολιτική|20.07.2021 19:57

Ο Τσίπρας πάει... Μύκονο

Βούλα Κεχαγιά

Στη Μύκονο μεταβαίνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Όχι, όμως ως τουρίστας, αλλά για να συζητήσει με τους φορείς του νησιού για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων και τοπικού lockdown μεσούσης της τουριστικής περιόδου από την κυβέρνηση. Θέμα που έθιξε άλλωστε και κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή μιλώντας για απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης σ ένα νησί που θεωρητικώς είχε εμβολιαστεί σχεδόν το 100 τοις εκατό του πληθυσμού του.

Σε γενικές γραμμές η αξιωματική αντιπολίτευση θα σκληρύνει περαιτέρω την κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση κινούμενη στο μότο “όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο για τη χώρα” με το οποίο έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή η φράση είναι έξαλλου και υποδηλωτική της γραμμής που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα: Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη, επομένως η μόνη διέξοδος βρίσκεται στο να φύγει.

Σκληραίνει η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

Και πάνω σ’ αυτό το μοτίβο η ηγεσία του κόμματος “χτίζει” την αντιπολιτευτική της τακτική θεωρώντας πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε όλα τα θέματα μείζονος πολιτικής. “Είστε επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, είστε επικίνδυνοι για τη νέα γενιά και το μέλλον του τόπου, αφού στερείτε τη γνώση από χιλιάδες νέους ανθρώπους, είστε επικίνδυνοι για το περιβάλλον και για το φυσικό πλούτο της χώρας μας” είπε ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κατακεραυνώνοντας την παρούσα υπουργό Παιδείας για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που αφήνει εκτός πανεπιστημίων τουλάχιστον 20.000 υποψηφίους. 

Οι αντιπολιτευτικοί τόνοι έγινε σαφές και χθες πως γίνονται πιο έντονοι και ισχυροί. Από το ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε Ηρώδη που σφαγιάζει τους μαθητές τη Νίκη Κεραμέως έως το ότι χαρακτήρισε ντήλερς συμφερόντων τόσο τον πρωθυπουργό όσο και την υπουργό Παιδείας για το επίμαχο θέμα μιλώντας για “εκ προμελέτης έγκλημα”. Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τις ...απαντήσεις που έδωσε η κ. Κεραμέως επίσης από το βήμα της Βουλής τη χαρακτήρισε ως τη χειρότερη υπουργό Παιδείας που πέρασε ποτέ από το σύγχρονο ελληνικό κράτος ζητώντας την αποχώρησή της: ‘Όσο πιο γρήγορα φύγετε από αυτήν τη θέση τόσο καλύτερα για την Ελλάδα”.

Για την Κουμουνδούρου η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυγχάνει καθολικά όπου εφαρμόζει την πολιτική της. Η αξιωματική αντιπολίτευση “χρεώνει” παταγώδη αποτυχία στο Μαξίμου όχι μόνο στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας αλλά και ειδικότερα στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης σε σχέση με τον τουρισμό. Κραυγαλέα παραδείγματα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με το τοπικό lockdown στη Μύκονο αλλά και το γεγονός ότι τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό έμειναν έξω από τα ελάχιστα για τις ανάγκες της χώρας (μόλις 40) ξενοδοχεία καραντίνας. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, για ανύπαρκτο κράτος και παρωδία ελέγχων στα σύνορα και συνολικά για “εγκληματικά λάθη” που οφείλονται σε ανευθυνότητα της κυβέρνησης, στην ανεμελιά της, στην εγκληματική της αδιαφορία και στη σπουδή της μόνο για την επικοινωνία.

* Εικόνα αρχείου από παλαιότερη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα

LINKS

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν έκαναν το εμβόλιο

Ερντογάν: «Εχθρός της Τουρκίας ο Μητσοτάκης – Ανοίγει μέρος του Βαρωσίου» - Διπλωματική αντεπίθεση από Αθήνα και Λευκωσία

Φολέγανδρος: Την Πέμπτη τελικά η απολογία του 30χρονου γυναικοκτόνου

Πανελλήνιες 2021: Είμαι απόφοιτος και αποτυχημένος άριστος-Η επιστολή στην Κεραμέως

Freedom Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση για το voucher των 150 ευρώ -Πού χρησιμοποιείται

ΚορονοϊόςΜύκονοςΑλέξης Τσίπραςlockdown