Πολιτική|21.07.2021 16:22

Κουντρέτ Οζερσάι: «Δεν προετοιμάστηκε σωστά η Τουρκία για το άνοιγμα των Βαρωσίων»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τ/Κ πρώην διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Κιμπρίς Ποστασί επικρίνει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ για το άνοιγμα των Βαρωσίων, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε με το σωστό τρόπο, ώστε να έχει έγκυρο χαρακτήρα.

Ο Οζερσάι είχε υποστηρίξει ένα χρόνο πριν ότι η πολιτική ανοίγματος της κλειστής Αμμοχώστου δεν επρόκειτο να έχει κανένα αποτέλεσμα από τη στιγμή που έγινε σε προεκλογική περίοδο, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικά οφέλη.

Κάτι αντίστοιχο υποστηρίζει και τώρα λέγοντας ότι η Τουρκία δεν προετοιμάστηκε σωστά ώστε να αποκτήσει ένα διεθνές έρεισμα. «Είναι σαφές ότι οι απαραίτητες προετοιμασίες και οι διπλωματικές πρωτοβουλίες δεν έγιναν ούτε τώρα.

Το άνοιγμα των κλειστών Βαρωσίων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω των απαραίτητων διπλωματικών κινήσεων στη διεθνή σκηνή, δυνατή μετά από προσπάθειες. Αν πάμε να τα ανοίξουμε, χωρίς να έχει προηγηθεί πρώτα μία καλή διεθνής προετοιμασία, τότε θα μας γυρίσει μπούμερανγκ», δήλωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα κορονοϊού: Φόβοι των ειδικών και προειδοποιήσεις για κορύφωση τον Αύγουστο

Μήνυμα Δένδια: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία – Τι προβλέπει

NBA – Αντετοκούνμπο: Δεν πίστευα ποτέ ότι στα 26 μου θα έπαιζα στους τελικούς

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Καμία ψυχική νόσος» - Η απάντηση Κούγια στον δικηγόρο του 30χρονου

ΒαρώσιαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΚύπρος