Πολιτική|22.07.2021 13:10

Μύκονος – Μίνι lockdown: «Υπάρχει σταθεροποίηση», είπε η Πελώνη

Newsroom

Έως τις 26 Ιουλίου ισχύουν τα έκτακτα μέτρα στη Μύκονο – απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας και μουσικής στην εστίαση- υπενθύμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη, παρατήρησε ωστόσο πως υπάρχει μια «σταθεροποίηση» στην επιδημιολογική κατάσταση του νησιού και υπενθύμισε πως «είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων να φοράμε μάσκα και να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε». Κατά τα άλλα, σημείωσε ότι «αξιολογούμε και παρακολουθούμε τα στοιχεία και γινονται σημειακές παρεμβάσεις όπου χρειάζονται».

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ethnos.gr, μέσα στην εβδομάδα επρόκειτο να επαναξιολογηθεί ο επιδημιολογική κατάσταση στο νησί και αντίστοιχα να ληφθεί η απόφαση για την άρση ή όχι των μέτρων στο νησί.

Τα μέτρα που προτείνει ο Δήμος Μυκόνου

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς πρότεινε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους στη Μύκονο και ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός όπως στη Χώρα του νησιού αλλά και την ανανέωση του Green Pass ανά 72 ώρες.

Παράλληλα ο δήμος ζητεί να μην παραταθούν επ ουδενί τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο πέραν της 26ης Ιουλίου αλλά και την άμεση αναθεώρησή τους καθώς δεν αιφνιδίασαν μόνο τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία, αλλά έχουν προκαλέσει ήδη ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις μαζικές ακυρώσεις καθώς δόθηκε λανθασμένα η εντύπωση της επιβολής lockdown και του αποκλεισμού του νησιού, όπως επεσήμανε ο κ. Κουκάς στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Τα μέτρα που ισχύουν για τη Μύκονο

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νησί της Μυκόνου έχουν τεθεί αυστηροί περιορισμοί από το περασμένο Σάββατο λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα – Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης – Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα

Freedom Pass: Αλαλούμ στα ΚΕΠ για τα voucher 150 ευρώ σε νέους – Τι απαντά ο Γεωργαντάς

Προκλήσεις Ερντογάν στα Βαρώσια: Διεθνής κατακραυγή για τη στάση της Τουρκίας

Φολέγανδρος – Γυναικοκτονία: Εξιτήριο για τον 30χρονο από το κέντρο υγείας – Σκληρή δήλωση Κούγια

Μύκονοςνέα μέτραlockdownαπαγόρευση κυκλοφορίαςΚορονοϊόςΑριστοτελία Πελώνη