Πολιτική|22.07.2021 17:43

Νίκος Ταγαράς: Σε τροχιά υλοποίησης το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Newsroom

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΝ Νίκος Ταγαράς. Όπως έκανε γνωστό, ομόφωνα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), στο οποίο προεδρεύει ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννης το σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, εγκρίθηκαν τόσο το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο όσο και το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής τα οποία πρόκειται να προωθηθούν άμεσα στο ΣτΕ από κοινού, για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. «Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που αφορά τη Θεσσαλονίκη και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, και δεν αφορά μόνο το γήπεδο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή που αναμορφώνεται σημαντικά, καθώς προβλέπεται Εφαρμοστικό Ρυμοτομικό Σχέδιο και μάλιστα σε συμφωνία και των φορέων που θα κατασκευάσουν αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγαράς.

Σημειώνεται ότι η ομόφωνη γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ και η σύνταξη του σχετικού σχεδίου ΠΔ ύστερα από γνωμοδότηση του ΣτΕ αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη του συνολικού έργου.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, αποτελεί το καθοριστικό βήμα για την έναρξη των εργασιών υλοποίησης ανέγερσης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι το  αμέσως προσεχές διάστημα θα σταλεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο σχετικός φάκελος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε με  Προεδρικό Διάταγμα να εγκριθεί η έναρξη του έργου. 

Με την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής ουσιαστικά έγινε αποδεκτός ο σχεδιασμός επί εδάφους, δηλαδή η χάραξη συντεταγμένων, πολεοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών, άρα και ο καθορισμός κοινόχρηστων, κοινωφελών και οικοδομήσιμων χώρων. 

Στόχος είναι να αναγερθεί ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου με αθλητικές εγκαταστάσεις προδιαγραφών FIFA/UEFA και παράλληλα να πραγματοποιηθεί η αστική ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την εξέλιξη στη συνολική ανάπλαση στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και θέλω να αναγνωρίσω την καλή συνεργασία που είχαμε ως ΥΠΕΝ με όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, που σημαίνει ότι στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα θα εκκινήσουν τα έργα ανάπλασης στην Τούμπα. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε με αμείωτους ρυθμούς όλα για όσα ως Κυβέρνηση έχουμε δεσμευθεί».

Όλες οι ειδήσεις

Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στη Βουλή: «Ναι» από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ

Σοφία Μπεκατώρου: Διαψεύδει τη νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες του προγράμματος

ΠΑΟΚγήπεδοΝίκος Ταγαράς