Πολιτική|22.07.2021 19:55

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία με τις ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τη ρύθμιση. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι έντονη ήταν η αντίδραση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας και στο ΕΚΑΒ με την Κουμουνδούρου να υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου»!

Συγκεκριμένα, σε κοινή τους δήλωση ο Ανδρέας Ξανθός και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισαν πως η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαίωσε στη Βουλή με τον χειρότερο τρόπο τις έντονες αντιρρήσεις μας σχετικά με την τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και απέδειξε άλλη μία φορά παντελή έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο.

«Χωρίς προηγούμενο διάλογο, εντελώς αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά με «νομοτεχνική βελτίωση» προέβλεψε με κοινή υπουργική απόφαση τη δυνατότητα της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πέραν των υγειονομικών και των εργαζομένων σε προνοιακές δομές», σημείωσαν και προσέθεσαν:

«Αποκαλύπτεται, όπως έχουμε εξαρχής επισημάνει, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σε αντίθεση με την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής και χωρίς την εμπλοκή του Κοινοβουλίου, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες και εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων».

υποχρεωτικός εμβολιασμόςεμβολιασμόςΚΙΝΑΛΝέα Δημοκρατία