Τσίπρας για συλλαλητήριο: Αναφαίρετο δικαίωμα - Να απομονώσουν τους ακραίους
Newsroom«Είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες -που φαντάζομαι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο- αλλά και να απέχουν από εκδηλώσεις και συνθήματα μίσους. Έχει υπάρξει αρκετό εμφύλιο μίσος στην ιστορία αυτού του τόπου. Φθάνει» σημειώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, ερωτηθείς για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία.
Ειδικότερα, στην ερώτηση τι λέτε στους ανθρώπους που θα βρεθούν στο συλλαλητήριο και να τους κατατάσσει στους ακροδεξιούς, ο πρωθυπουργός απαντά: «Σε μια δημοκρατική κοινωνία, το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά για τις απόψεις τους, είναι αδιαπραγμάτευτο. Και διαφωνώ απόλυτα και κατηγορηματικά με θέσεις που ισχυρίζονται ότι όποιος αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι φασίστας».
»Θεωρώ όμως ότι είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες -που φαντάζομαι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο- αλλά και να απέχουν από εκδηλώσεις και συνθήματα μίσους. Έχει υπάρξει αρκετό εμφύλιο μίσος στην ιστορία αυτού του τόπου. Φθάνει. Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να γίνονται με επιχειρήματα και διάλογο».
- Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαζαν τα χρήματα σε λογαριασμό νεκρού - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα της Κρήτης
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής