Πολιτική|26.07.2021 13:59

Ποινικός κώδικας: Έρχεται αυστηροποίηση - Δυσκολεύει η υπό όρους αποφυλάκιση καταδίκων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές έρχονται στον Ποινικό Κώδικα, με τον αρμόδιο Υπουργό, Κώστα Τσιάρα να τις εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα:

  • Αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας
  • Αυστηροποιείται η απόλυση καταδίκων υπό όρους για να αποφευχθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν με την περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου. Αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα.
  • Οι ποινές γίνονται βαρύτερες για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών

Πρόκειται με άλλα λόγια για μια σειρά αυστηροποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα προκειμένου να μην υπάρχει ευνοϊκή αντιμετωπίση ανθρώπων που παρέβησαν τον νόμο.

Αυστηροποίηση Ποινικού Κώδικα: Το μήνυμα Μητσοτάκη

Όπως, άλλωστε, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι αλλαγές παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα και « απαντούν στα ζητούμενα των πολιτών, αποδεικνύουν όμως και την ετοιμότητα αυτής της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος».

«Στο εξής αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας. Η απόλυση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται. Αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα, ενώ οι ποινές γίνονται βαρύτερες για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών. Πρόκειται με άλλα λόγια, για αλλαγές που παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα, απαντούν στα ζητούμενα των πολιτών, αποδεικνύουν όμως και την ετοιμότητα αυτής της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος», τόνισε με τη σειρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι ειδήσεις

Υπουργικό Συμβούλιο – Μητσοτάκης: Αυξάνεται 2% ο κατώτατος μισθός

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα - Τους 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Μετάλλαξη Δέλτα: Τον Αύγουστο η κορύφωση του 4ου κύματος – Καμπάνακι από ειδικούς για πάνω από 3.000 κρούσματα

Νέα μέτρα - Γεωργιάδης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για click away σε ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο

νέος Ποινικός ΚώδικαςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΥπουργικό ΣυμβούλιοΚώστας ΤσιάραςΠοινικός Κώδικας