Πολιτική|26.07.2021 16:09

Υπουργικό: Ο Μητσοτάκης στηρίζει την Νίκη Κεραμέως – Το παρασκήνιο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε μια κίνηση με ειδικό πολιτικό βάρος προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να στήριξε την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πολιτικά και προσωπικά, όπως λέει το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηριστικά, απέναντι στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Νίκου Φίλη.

Η στήριξη Μητσοτάκη έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυρία Κεραμέως καθώς η εισαγωγή της ΕΒΕ έχει δημιουργήσει τριγμούς ενώ η ίδια συγκεντρώνει το σύνολο των πυρών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με αυτή την κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά έδειξε ότι καλύπτει πλήρως την κυρία Κεραμέως. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του πολλές φορές τα θέματα Παιδείας, ενώ κάθε φορά (ακόμα κι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) που συζητείται εκπαιδευτικό νομοσχέδιο φροντίζει να παρεμβαίνει.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ξεκινά μια ακόμη μάχη στη Βουλή για την Υπουργό καθώς ξεκινά στην Ολομέλεια ένα ακόμη νομοσχέδιο στο οποίο είναι η επισπεύδουσα Υπουργός. Πρόκειται το σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», το οποίο σημειωτέων θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις. Δηλαδή θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με τη σχετική ψηφοφορία, την στιγμή που θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να παρέμβουν οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς επίσης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτή του την παρέμβαση θεωρείται, επίσης, ιδιαίτερα πιθανό να στηρίξει και δημόσια πλέον την κυρία Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές στη Βουλή είχε ξεσπάσει έντονη κόντρα ανάμεσα στη Φωτεινή Πιπιλή, την Υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως και τον Ν. Φίλη. Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής της ΝΔ καταφέρθηκε εναντίον του Ν. Φίλη κάνοντας λόγο για οργή και αγανάκτηση πολιτών από την απολίτιστη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα προσέθεσε απευθυνόμενη προς τον πρώην Υπουργό λέγοντας: «Ασκείτε επικίνδυνη πολιτική που δηλητηριάζει την νεολαία». Το γάντι στην βουλευτή της ΝΔ σήκωσε ο κ. Φίλης ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε η κυρία Πιπιλή, σημειώνοντας ότι προχώρησε σε αυστηρή στην κυρία υπουργό όχι στα μέλη της οικογένειας της. Έκανε, δε, λόγο για «αυτοθυματοποίηση επειδή στριμώχτηκαν από την πολιτική που ακολουθούν. «Δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου τέτοια δήλωση. Δε ζήτησε συγγνώμη ο κ.Φίλης. Δεν έχετε ευθυξία να πείτε κάτι κυρία Αναγνωστοπούλου και Τζούφη; Σας κοιτάω στα μάτια. Αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Έχω μάθει να σέβομαι εγώ, σε αντίθεση με εσάς κ. Φίλη», είπε η Ν. Κεραμέως παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυρία Πιπιλή και προσέθεσε: «Ακολουθείτε ολισθηρό δρόμο. Δήθεν σεβασμό, μιλάτε για ισότητα φύλων, Δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ».

Όλες οι ειδήσεις

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνεται για τους εργαζόμενους – Το παρασκήνιο πίσω από την αύξηση

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα - Τους 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Μετάλλαξη Δέλτα: Τον Αύγουστο η κορύφωση του 4ου κύματος – Καμπάνακι από ειδικούς για πάνω από 3.000 κρούσματα

Νέα μέτρα - Γεωργιάδης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για click away σε ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Αναστασιάδης ετοιμάζει αντίποινα για το άνοιγμα των Βαρωσίων

ΣΥΡΙΖΑΝίκος ΦίληςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκη Κεραμέως