Πολιτική|30.07.2021 10:38

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς για Μύκονο: Το 46% των κρουσμάτων προέρχεται από εργαζόμενους σε εστίαση, διασκέδαση, ξενοδοχεία

Newsroom

Προειδοποίηση για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ίο και τη Μύκονο απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ έκανε και εκτενείς αναφορές στο κύμα καύσωνα που χτυπάει τη χώρα.

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την επιδημιολογική κατάσταση σε Ίο και Μύκονο

Σε αυτό το πλαίσιο και αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μύκονο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως παρατηρούνται νέες συρροές κρουσμάτων. Σημείωσε δε πως το 46% των κρουσμάτων προέρχεται από τους εργαζόμενους στα εστιατόρια, τα κλαμπ και τα ξενοδοχεία. 

«Δεν δαιμονοποιούμε κανένα νησί, ούτε στοχοποιούμε κανέναν, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κρατάνε τις αποστάσεις και να μην φοράνε μάσκες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ τόνισε πως το πρόβλημα είναι η ασυδοσία. Ως προς το τείχος ανοσίας, ο ίδιος είπε πως «η κυβέρνηση ελπίζει να έχει επιτευχθεί τέλη Σεπτέμβριου».

Χαρδαλιάς για καύσωνα: Υπάρχουν σχέδια από δήμους και περιφέρειες

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στον καύσωνα που πλήττει τη χώρα και αναμένεται να κορυφωθεί στις επόμενες ημέρες, διεμήνυσε ότι λαμβάνονται μέτρα και για τους εργαζόμενους.

«Είναι αυτά που προβλέπονται από τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τις επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους εκτός γραφείων να είναι πιο χαλαρές στα ωράρια και τις συνθήκες εργασίες.

Όπως είπε, ο κ Χαρδαλιάς σε σύσκεψη όλων των φορέων στις 11:30 υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα ληφθούν αποφάσεις για τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων ενόψει του καύσωνα.

«Υπάρχουν τα σχεδία των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά θα συζητήσουμε και κάποια αλλά ζητήματα», πρόσθεσε.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Εως 45 βαθμούς η θερμοκρασία, ακολουθούν βίαια καιρικά φαινόμενα – Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Εμβόλιο: Οι εμβολιασμένοι ενδεχομένως μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα – Η έρευνα που ανάγκασε το CDC να επαναφέρει τις μάσκες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Φανταστικός Ντούσκος - Έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Εμβολιασμός: Στο τραπέζι και 3η δόση από Σεπτέμβριο – Τα δεδομένα

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου: Τρεις αγνοούμενοι

Κορονοϊόςνέα μέτρακαύσωναςΝίκος ΧαρδαλιάςΜύκονοςμάσκα