Πολιτική|30.07.2021 13:20

Καιρός – Καύσωνας: Μέτρα για τους εργαζόμενους προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης – Έκκληση για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος

Newsroom

Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων ενόψει του ιστορικού καύσωνα που θα σαρώσει τη χώρα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν από το υπουργείο Εργασίας.

Καιρός – Καύσωνας: Οι ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη

«Τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας έχουν λάβει και πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων αυτές τις ημέρες. Θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες δηλώσεις σε λίγη ώρα. Θα λάβουμε μέριμνα για τους ακρίτες, αστυνομικούς στρατιώτες και χιλιάδες ένστολους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός επίσης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή δραστηριότητα, καθώς επίσης και να κάνουν στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος και του δικτύου ύδρευσης.

Δεσμεύθηκε σε αυτό το πλαίσιο για «αδιάληπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών που στηρίζουν τη λειτουργία του κράτους» και επεσήμανε πως «εάν υπάρξει πρόβλημα, θα υπάρξει άμεση επέμβαση». Τόνισε δε πως «παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας το ΕΣΥ βρίσκεται σε ετοιμότητα. Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα άμεσης συνδρομής». Ζήτησε επίσης από τους πολίτες να μην κάνουν χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Κολυδάς: Επικίνδυνο φαινόμενο

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας χαρακτήρισε επικίνδυνο φαινόμενο τον καύσωνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Κολυδά, οι θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα φτάνουν τα όρια των 42 – 44 βαθμών Κελσίου χωρίς να αποκλείεται, σε τοπικό επίπεδο, να τις ξεπεράσουν.

Η κορύφωση του κύματος είναι Δευτέρα προς Τρίτη. Τότε θα έχουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι από Τετάρτη υποχωρεί, αλλά τα επίπεδα των θερμοκρασιών παραμένουν ψηλά.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Εως 45 βαθμούς η θερμοκρασία, ακολουθούν βίαια καιρικά φαινόμενα – Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Εμβόλιο: Οι εμβολιασμένοι ενδεχομένως μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα – Η έρευνα που ανάγκασε το CDC να επαναφέρει τις μάσκες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Φανταστικός Ντούσκος - Έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Εμβολιασμός: Στο τραπέζι και 3η δόση από Σεπτέμβριο – Τα δεδομένα

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου: Τρεις αγνοούμενοι

καιρόςνέα μέτρακαύσωναςΜιχάλης Χρυσοχοΐδης