Πολιτική|05.08.2021 20:47

Φωτιά: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 21.00

Newsroom

Σε έκτακτο διάγγελμα θα προχωρήσει στις 21.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα πύρινα μέτωπα και τις φωτιές που σαρώνουν τη χώρα. 

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός μετέβη την περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου ξεκίνησε και πάλι η φωτιά και  η οποία αυτές τις ώρες καταστρέφει Δροσοπηγή, Αφίδνες και απειλεί Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι. 

Το πρωί, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας όπου ενημερώθηκε για τη μάχη με τη φωτιά και αμέσως μετά μετέβη σε γειτονικές περιοχές που υπέστησαν καταστροφές.

«Η χώρα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση, με πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας. Αποτέλεσμα ενός καύσωνα ο οποίος μπαίνει πια στη δεύτερη εβδομάδα του. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όχι μόνο τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά τους εθελοντές μας, αλλά και τους πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι πραγματικά αγωνίστηκαν σε απόλυτη συνεργασία με τις κρατικές δυνάμεις για να περιορίσουν- στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό- τις μεγάλες ζημιές από αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η χώρα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση, με πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας. Αποτέλεσμα ενός καύσωνα ο οποίος μπαίνει πια στη δεύτερη εβδομάδα του. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όχι μόνο τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά τους εθελοντές μας, αλλά και τους πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι πραγματικά αγωνίστηκαν σε απόλυτη συνεργασία με τις κρατικές δυνάμεις για να περιορίσουν- στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό- τις μεγάλες ζημιές από αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Όλες οι ειδήσεις

Στο έλεος της φωτιάς η Αττική - Ενώθηκε το πύρινο μέτωπο - Δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα 

Φωτιά: Ακραίος κίνδυνος την Παρασκευή - Στο «κόκκινο» η μισή χώρα

Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι άνθρωποι στο χωριό Κλάδεος - Μαρτυρία κατοίκου στο OPEN

Ο Τζανάκης ζητά να καταργηθούν οι ναργιλέδες: Είναι εκκολαπτήριο του ιού

Φωτιά στην Ηλεία: Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό

φωτιάΚυριάκος Μητσοτάκηςδιάγγελμα