Πολιτική|21.01.2019 14:20

Πώς αφανίστηκε το Ποτάμι από τον «χάρτη» της Βουλής

Newsroom

Τέλος στην κοινοβουλευτική παρουσία του Ποταμιού στη Βουλή μετά την ανεξαρτητοποίηση του εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ο. του κόμματος, Γιώργου Αμυρά, το πρωί της Δευτέρας (21/1). Αποτέλεσμα της παραίτησης ήταν η διάλυση της Κ.Ο. του κόμματος με τους εναπομείναντες βουλευτές να θεωρούνται και αυτοί ανεξάρτητοι, ενώ να σημειωθεί πως και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θεωρείται πλέον αρχηγός κόμματος.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου», ανέφερε ο Γιώργος Αμυράς στο μήνυμά του συμπληρώνοντας πως «δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».

Ακολούθησε μια σκληρή ανακοίνωση του Ποταμιού στην οποία αναφερόταν ότι ο Γιώργος Αμυράς μέχρι πριν από λίγο καιρό διαβεβαίωνε κορυφαία στελέχη ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το κόμμα και σε πε΄ριπτωση που το έκανε θα παρέδιδε την έδρα του. Την ίδια ώρα η ανακοίνωση άφηνε αιχμές για προσέγγιση του βουλευτή του Ποταμιού από την ΝΔ αναφέροντας πως «διεκδικεί να γραφτεί στο “δεξιό” πάνθεον ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου».

Λίγο μετά τις 12:00 γνωστοποίησε ακολούθως την παραίτησή του και ο Γρηγόρης Ψαριανός με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε μεταξύ άλλων «η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας. Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε μετά τις τελευταίες εξελίξεις ότι πλέον δεν είναι δυνατή η ανασύσταση της ΚΟ του Ποταμιού. Για τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας απαιτούνται 10 βουλευτές, ενώ την ίδια ώρα και ο Σπύρος Λυκούδης υπέβαλε την παραίτησή του από αντιπρόεδρος της Βουλής (από την μεριά του Ποταμιού) καθώς δεν υπάρχει πλέον εκπροσώπηση του κόμματος.

Γιώργος ΑμυράςΒουλήΓρηγόρης ΨαριανόςΤο Ποτάμι