Πολιτική|19.08.2021 21:50

ΣΥΡΙΖΑ: Στην αδυναμία Μητσοτάκη οφείλεται η συμφωνία Τουρκίας - Β. Μακεδονίας

Newsroom

Για την αμυντική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Βόρειας Μακεδονίας τοποθετήθηκε, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη» που έχει ως αποτέλεσμα την «επέκταση της επιρροής της Τουρκίας στην περιοχή». Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού και των τάσεων που επικρατούν στο κυβερνών κόμμα, υποστηρίζοντας ότι, εδώ και δύο χρόνια αρνείται να φέρει στη Βουλή τις συμφωνίες για κύρωση, υπό τον φόβο του Α. Σαμαρά.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα εξαιτίας των εσωτερικών της αντιφάσεων αντικατοπτρίζεται στην επέκταση της επιρροής της Τουρκίας στην περιοχή, όπως πιστοποιεί η πρόσφατη αμυντική συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας με την Τουρκία. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα στη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Μητσοτάκης που δεν φέρνει 3 συμφωνίες για κύρωση εδώ και δύο χρόνια, υπό το φόβο του κ. Σαμάρα;

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου ότι η κυβέρνηση "παρακολουθεί" την αμυντική Συμφωνία Τουρκίας - Βόρειας Μακεδονίας είναι τουλάχιστον ανάξια σχολιασμού, τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης στρατηγικής σχέσης με τη Βόρεια Μακεδονία, αφήνοντας έτσι διάπλατα ανοιχτό το πεδίο για την Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε δε στην κυβέρνηση ότι ο λόγος που υπάρχει ήδη αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας, ανάληψη της αεράμυνάς της από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων, αλεξιπτωτιστών και δυτών, εκπαίδευση στην κυβερνοάμυνα και κοινές ασκήσεις των δύο χωρών, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών».

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στα Βίλια: Προς το Πεδίο Βολής Μεγάρων το μεγάλο μέτωπο - Κάηκαν σπίτια στο Καραούλι

Έβρος: Ολοκληρώνεται ο φράχτης - Αποκλειστικά πλάνα

Φωτιά στα Βίλια: Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Αφγανιστάν: Μητέρες δίνουν σε στρατιώτες τα παιδιά τους μέσα από συρματοπλέγματα

Πάτρα - Έμφυλη βία: Συνελήφθη άνδρας που κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη για πέντε μήνες

ΣΥΡΙΖΑ/τουρκίαΒόρεια ΜακεδονίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑντώνης ΣαμαράςΣυμφωνία Πρεσπών