Πολιτική|26.08.2021 13:41

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς

Newsroom

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας πως παραμένει ως επιλογή. «Δεν μπορεί να μπει ξανά η ζωή σε αγκύλες, η κοινωνία δεν μπορεί να ζει με οριζόντιους περιορισμούς από τη στιγμή που στην πλειοψηφία της υψώνει τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού» είπε κατά την τακτική ενημέρωση την Πέμπτη.

«Τα μέτρα που λάβαμε έχουν στόχο να προστατεύσουν με διαφορετικό τρόπο εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους πολίτες. Από τη στιγμή είναι σε διαφορετικό σημείο και ο εμβολιασμός είναι δωρεάν δεν μπορούν να ισχύουν τα ίδια για όλους. Δεν προωθούμε διαχωρισμούς, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σταυρωμένα χέρια» είπε ο κ. Οικονόμου ο οποίος απαντώντας σχετική ερώτηση περί υποχρεωτικότητας είπε πώς «εάν χρειαστεί να την αυξήσουμε, θα γίνει με βάση στοιχεία για τον κίνδυνο μετάδοσης, με το αν παρατηρείται συνωστισμός ή αν έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο».

Όπως είπε παραμένει πάντα στο τραπέζι ως επιλογή και ως εργαλείο, και ανάλογα με τον ρυθμό των εμβολιασμών θα αξιολογηθεί σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων πρέπει να ξεκινήσει και τι θα σημαίνει. Αυτο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι από τις 16 Αυγούστου έχουμε 165.000 νέα ραντεβού, αριθμός πολύ ικανοποιητικός μετά την κάμψη που είχαμε λόγω καλοκαιριού. Από αυτούς 7.000 είναι υγειονομικοί που σημαίνει πως είμαστε σε καλό δρόμο, είπε.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Φλερτάρουν με το τοπικό lockdown 11 περιοχές

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι

Πανελλήνιες 2021: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Υelena Popovic για Μan of God: «Ο Άρης Σερβετάλης θα μπορούσε να είναι ένας Άγιος»

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε στο κρατητήριο ο Γεωργιανός που δολοφόνησε την 56χρονη σύντροφό του

υποχρεωτικός εμβολιασμόςΓιάννης ΟικονόμουΚορονοϊός