Πολιτική|31.08.2021 12:21

Ανασχηματισμός: Όταν Τσίπρας και Μητσοτάκης είχαν συγκρουστεί για την τοποθέτηση Αποστολάκη στο υπουργείο Άμυνας

Newsroom

Μια έκπληξη επεφύλασσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον ανασχηματισμό, αφού προχώρησε στην υπουργοποίηση του Ναυάρχου εν αποστρατεία και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη. Ο κ. Αποστολάκης αναλαμβάνει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας, μια κίνηση που όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για τον Αποστολάκη

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που προκαλείται πολιτική αντιπαράθεση για τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Πριν από δυόμιση έτη και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου 2019, στη Βουλή είχε λάβει χώρα μια σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ήταν πρωθυπουργός, με αφορμή την μετακίνηση του κ. Αποστολάκη από τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην θέση του υπουργού Άμυνας, αμέσως μετά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση και την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από τον υπουργικό θώκο.

Συγκεκριμένα, τότε, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε: «Με την εξαίρεση του κ. Χηνοφώτη που όμως πρώτα αποστρατεύθηκε, ύστερα εξελέγη βουλευτής και μετά υπουργοποιήθηκε όχι βέβαια στο υπουργείο άμυνας, ο τελευταίος ήταν ο κ. Σπαντιδάκης που ορκίστηκε αρχηγός του ΓΕΣ την 21η Απριλίου. Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα».

«Ζήτησα το λόγο μόνο γιατί θεωρώ και θέλω να πιστεύω άθελά του ότι ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα» είχε απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Συνέκρινε τον Βαγγέλη Αποστολάκη με τον αρχηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Ζητώ να ανακαλέσει. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο και το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Στον πανικό σας προφανώς δεν καταλάβατε αυτό που είπα», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είπα ότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά θεωρώ ότι έκανε λάθος που δέχθηκε την πρότασή σας».

Όλες οι ειδήσεις

Ανασχηματισμός: Αποστολάκης και Θεοδωρικάκος τα πρόσωπα κλειδιά στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Αφγανιστάν: Ο τελευταίος αμερικανός στρατιώτης που φεύγει από την Καμπούλ

Ρούμπεν Σεμέδο: Τι υποστήριξε η 17χρονη που τον καταγγέλλει για βιασμό – Η απάντηση του δικηγόρου του ποδοσφαιριστή

Νέα Ζηλανδία: Η υπουργός έδινε συνέντευξη και ο γιος της εισέβαλε στο δωμάτιο με καρότο σε σχήμα… πέους!

Κυριάκος ΜητσοτάκηςανασχηματισμόςΒουλήΑλέξης ΤσίπραςΕυάγγελος Αποστολάκης