Πολιτική|01.09.2021 10:19

Ηλιόπουλος για ανασχηματισμό: Παραδοχή αποτυχίας - Η συνεννόηση περνάει μέσα από πολιτικές

Newsroom

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του Open μίλησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανασχηματισμό της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τον «παραδοχή αποτυχίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το γεγονός ότι οι επιλογές Μητσοτάκη δεν έχουν δικαιωθεί φάνηκε χθες», είπε ο Ν. Ηλιόπουλος και συνέχισε: «Η διαδικασία συνεννόησης και πολιτικού διαλόγου ποτέ δεν κρίνεται από τα πολιτικά πρόσωπα». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη στάση του πρωθυπουργού στην πρόσφατη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «δεν γίνεται να προσβάλλει με σεξιστικό τρόπο την κ. Γεννηματά». Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι ήταν «χυδαιότητα του πρωθυπουργού ότι έφτασε να συγκρίνει ανθρώπινες ζωές με στρέμματα».

Η διαδικασία συνεννόησης ποτέ δεν κρίνεται από τα πολιτικά πρόσωπα

Για την μη αποδοχή της υπουργοποίησης  από μέρους του Ε. Αποστολάκη, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η συνεννόηση περνάει μέσα από πολιτικές», ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που για αποτυχημένο ανασχηματισμό κατηγορείται η αντιπολίτευση».

Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζοντας ότι «το γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική ειδικά στους μαθητές και στις μικρές ηλικίες, και το γεγονός ότι η κυβέρνηση για άλλη μία χρονιά σχεδιάζει να ανοίξει τα σχολεία με 25 μαθητές ανά τάξη, πρέπει να αλλάξει έστω και τώρα. Κάνουμε έκκληση να ανοίξουν τα σχολεία έστω και τώρα με διαφορετικούς όρους, αλλιώς το σύνολο της κοινωνίας θα πληρώσει τα σπασμένα της κυβερνητικής πολιτικής».

Όλες οι ειδήσεις

Ανασχηματισμός - Οικονόμου στο OPEN: Θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος

Ανασχηματισμός: Η δεξιά «πτέρυγα», οι καραμπόλες και τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αντιδρούν οι υγειονομικοί και προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με αμερικανικές στολές

Ευάγγελος ΑποστολάκηςανασχηματισμόςΣΥΡΙΖΑΝάσος Ηλιόπουλος