Πολιτική|02.09.2021 14:56

Τσίπρας: Θα καταργήσουμε το ασφαλιστικό

Βούλα Κεχαγιά

Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις όπως πολιτική αγυρτία, επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό κατά την παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην επικουρική ασφάλιση, στη Βουλή.

Δύο 24ωρα μετά τον ανασχηματισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε για μία ακόμη φορά τον κ. Μητσοτάκη «πολιτικό απατεώνα» μιλώντας για «κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού».  Είπε ότι αυτό που επιχείρησε ο Κ. Μητσοτάκης με την περίπτωση του Ευάγγελου Αποστολάκη ήταν μία πράξη «πολιτικής αγυρτίας» καθώς «αντί για πρόσκληση σε συνεννόηση σχεδίαζε πρόσκληση αποστασίας μία πράξη με την οποία το όνομα Μητσοτάκης έχει γίνει συνώνυμο».

Γίνεται σαφές ότι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει πλέον καμία προοπτική πολιτικής συνεννόησης, αντιθέτως φαίνεται ότι τουλάχιστον από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κριτική προς την κυβέρνηση «αποδρομής» της ΝΔ θα γίνεται ολοένα και πιο σκληρή.

Ο Αλέξης Τσίπρας το υπονόησε άλλωστε στην ομιλία του επιμένοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε «με φθηνά κόλπα και τεχνάσματα, όχι να χτίσει πλαίσιο συνεννόησης αλλά να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών».

«Ποιος νομίζει ότι είναι; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας τον διακατέχει για να νομίζει ότι μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο;» διερωτήθηκε για να σημειώσει: «Όχι σε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό αλλά και σημερινό σύμβουλο και συνεργάτη μου». Η συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υποδηλώνει πάντως ότι ο κύριος Αποστολάκης παραμένει στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει. 

Επιπλέον, σε σχέση με τον ανασχηματισμό είπε ότι η κυβέρνηση γίνεται της άκρας δεξιάς καθώς «η απόπειρα διεμβολισμού της δημοκρατικής παράταξης εξέπνευσε με την αποπομπή Χρυσοχοϊδη και την ηχηρή άρνηση του κυρίου Αποστολάκη να ενταχθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη». Είπε ότι η κυβέρνηση αποτελείται από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς του κυρίου Καρατζαφέρη και ειδικά για τον Θ. Πλεύρη είπε: «Θα τον λουστείτε. Επιλέξατε όχι απλά μονάχα έναν ακροδεξιό, αλλά κι έναν άνθρωπο που μόλις το καλοκαίρι με δηλώσεις του έλεγε πως θεωρεί ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίζει  σήμερα η κυβέρνηση «συνιστά ύβρη και εξυπηρετεί συμφέροντα . Πρόσθεσε πως όσο κι αν προσπαθήσει ο κ. Μητσοτάκης να κρύψει και να μασκαρέψει αυτήν την  ολοφάνερη αλήθεια δεν θα έχει καμία πιθανότητα να αποφύγει το μοιραίο. Η πτώση του θα είναι μοιραία και απότομη και η πρόσκρουση με πάταγο». Εξ αυτού του λόγου δεσμεύτηκε πως την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το «έκτρωμα» αυτό θα ξηλωθεί όπως επίσης το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το πτωχευτικό και οι ρυθμίσεις για την σφαγή των εισακτέων στα πανεπιστήμια.

«Σε ό,τι μάς αφορά αυτό το έκτρωμα που φέρατε σήμερα: Μία δέσμευση θα ξηλωθεί την πρώτη ημέρα της ανάληψης διακυβέρνησης του τόπου. Ασφαλιστικό, πτωχευτικός, απλήρωτα 10ωρα σφαγή εισακτέων θα ξυλωθούν από τις πρώτες ημέρες. Θα ξηλωθούν αλλά δεν θα ξεχαστούν. Κάποτε κυβέρνηση αλαζόνων έκανε τον φόβο και τον πόνο ευκαιρία για να πλουτίσουν κάποιοι λίγοι φίλοι εκλεκτοί και χορηγοί της», συμπλήρωσε.  

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Ο Κρητικός, o Έλληνας, ο Οικουμενικός

Μίκης Θεοδωράκης: Δεν είπα ποτέ το Καραμανλής ή τανκς

Μίκης Θεοδωράκης: Όταν η Εντίθ Πιάφ ερμήνευσε την «Όμορφη Πόλη» στα γαλλικά

Μίκης Θεοδωράκης: Μια συζήτηση για όλα

Mad Clip: Πώς σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα – Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Κυριάκος Μητσοτάκης (1131ΒουλήΑλέξης Τσίπρας