Πολιτική|03.09.2021 14:44

Μίκης Θεοδωράκης: Όταν η Μέρκελ ζητούσε από τη Χούντα την αποφυλάκισή του

Newsroom

Παγκόσμια θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη καθώς ο αντίκτυπος που είχε το έργο και η δράση του ήταν τεράστια. 

Χαρακτηριστικό της παγκόσμιας επίδρασης που είχε ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα περιστατικό αποκαλύπτει η ΕΡΤ. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ, ως μαθήτρια, ζητούσε από τη Χούντα την απελευθέρωση του Μίκη Θεοδωράκη.

Αυτό είχε αποκαλύψει η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Γερμανία στο περιθώριο συνέντευξης στη δημόσια τηλεόραση στις 27 Σεπτεμβρίου του 2011 κατά την επίσκεψη στο Βερολίνο του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Η Μέρκελ, μιλώντας για την προσωπική σχέση της με την Ελλάδα, εκμυστηρεύτηκε στον δημοσιογράφο Γιώργο Παππά ότι στην περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα, ως μαθήτρια τότε, με μια ομάδα συμμαθητριών της και με τη βοήθεια της μητέρας της, που γνώριζε αρχαία ελληνικά, έστελνε κάρτες στην Ελλάδα με το σύνθημα «Λευτεριά στον Μίκη Θεοδωράκη».

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Μπλοκάρουν» τα νοσοκομεία από τις αναστολές

Mad Clip: Εμφανίστηκε ο οδηγός του Audi – Τι κατέθεσε στην αστυνομία

Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα θρηνεί – Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Πότε θα γίνει η κηδεία

Κυβέρνηση: Προχωρά χωρίς «συμμάχους» στα δύσκολα νομοσχέδια

Νέα σχολική χρονιά – Κορονοϊός: Και με αυστηρότερα μέτρα θα νοσήσει το 13% των μαθητών – Ο πρόεδρος των Παιδιάτρων στο ethnos.gr

Μίκης ΘεοδωράκηςθάνατοςχούνταΆνγκελα Μέρκελ