Πολιτική|05.09.2021 16:06

Γιάννης Καλλιάνος: Μαίνεται η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Πόλεμος ανακοινώσεων

Newsroom

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανάρτηση του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννη Καλλιάνου, σχετικά με την ανήλικη που κατήγγειλε για βιασμό τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε με νέα, σκληρή ανακοίνωση, όπου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «καλύπτει τη πρωτοφανή χυδαιότητα του βουλευτή της», ενώ αναφέρεται και στο κίνημα #metoo, κάνοντας λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από Μητσοτάκη και Μενδώνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ καλύπτει την πρωτοφανή χυδαιότητα

«Η ΝΔ με την ανακοίνωση της καλύπτει την πρωτοφανή χυδαιότητα του βουλευτή της κ. Καλλιάνου. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. Πάει πολύ όμως να διεκδικεί και συγχαρητήρια η ΝΔ για το metoo. Η προσπάθεια να θαφτεί η υπόθεση του εκλεκτού των Μητσοτάκη - Μενδώνη κ. Λιγνάδη είναι πολύ πρόσφατη για να κάνουν πως την ξεχνούν».

ΝΔ: Η ανάρτηση Καλλιάνου ήταν λάθος

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, είχε υπογραμμίσει ότι ήταν λάθος η ανάρτηση Καλλιάνου, υπογραμμίζοντας ότι  το κουβάρι του κινήματος #metoo ξετυλίχθηκε επί των ημερών της και καταλογίζοντας «πολιτική αδυναμία» στην αξιωματική αντιπολίτευση

«Η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου ήταν λάθος. Το αναγνώρισε και ο ίδιος γι' αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση. Τα στελέχη της ΝΔ δεν συμπεριφέρονται όπως εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η διαφορά μας. H Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Επί των ημερών μας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι του #metoo. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, είναι καθήκον της Πολιτείας να προστατεύει τα θύματα βιασμού, τα οποία πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και οι ένοχοι να τιμωρούνται αυστηρά όπως προβλέπει ο νόμος. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσδώσει στο κόμμα μας άλλες απόψεις, απλώς πέφτουν στο κενό και αναδεικνύουν την πολιτική του αδυναμία», υποστήριξε στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα. 

Νάσος Ηλιόπουλος: Να διαγράψει άμεσα τον Καλλιάνο ο Μητσοτάκης

Την διαγραφή Καλλιάνου ζήτησε με δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να διαγράψει τον βουλευτή του κόμματός του.

«Έχουν περάσει δύο μέρες από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αρμόδιας Τομεάρχη του, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να τοποθετηθούν για την εμετική ανάρτηση του βουλευτή Καλλιάνου. Δύο μέρες αρνούνται να το πράξουν και σιωπούν. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διαγράψει άμεσα. Αν δεν το πράξει δείχνει στον ελληνικό λαό ότι υιοθετεί μέχρι κεραίας την απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή. Η χυδαία επίθεση Καλλιάνου δεν αφορά μόνο σε μια ανήλικη που προχώρησε σε μία βαρύτατη καταγγελία, ταυτόχρονα προσβάλει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού», ήταν η ανακοίνωση του Ν. Ηλιόπουλου. 

Η χυδαία ανάρτηση Καλλιάνου για τη 17χρονη

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος καταφέρθηκε με χυδαίο τρόπο εναντίον της 17χρονης στην υπόθεση Σεμέδο, προκαλώντας την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του συνηγόρου της. 

Κατόπιν της απόφασης της ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για ομαδικό βιασμό Ρούμπεν Σεμέδο, μετά την απολογία του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μια χυδαία και ρατσιστική ανάρτηση εις βάρος της 17χρονης κοπέλας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καλλιάνος στράφηκε εναντίον της, κατηγορώντας την για ψευδή καταγγελία χαρακτηρίζοντάς την «φιλήδονη» την οποία φίλοι και συγγενείς τη στέλνουν να καταγγείλει βιασμό «για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13». 

Συγκεκριμένα έγραψε: «Θα δώσω επομένως συγχαρητήρια στην Ελληνική δικαιοσύνη διότι εύκολα μπορεί να διακρίνει ποτέ πρόκειται για πραγματικό βιασμό και πότε η συγγενής, η φίλη ή ο φιλος μιας επί πληρωμή “φιλήδονης” κοπέλας τη στέλνει να καταγγείλει βιασμό για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13″», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ο οποίος δεν έμεινε εκεί, αλλά ουσιαστικά εξαπέλυσε επίθεση και στην οικογένειά της, λέγοντας «πρώτα από όλα ντροπή στους γονείς τους που [...] τις άφησαν αδέσποτες για να ψάχνουν θύματα για 200 και 300 ευρώ». 

Η ανάρτησή του προκάλεσε οργισμένη αντίδραση του συνηγόρου της 17χρονης, Αλέξη Κούγια ο οποίος προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του ενώ άμεση ήταν και η απάντηση του ΣΥΡΖΙΑ η οποία μέσω της τομεάρχη Δικαιοσύνη και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνης Αγαθοπούλου έκανε λόγο για απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση εγκαλώντας παράλληλα τον βουλευτή για victim blaming.

Yπό το βάρος των αντιδράσεων ο Γιάννης Καλλιάνος έσπευσε να κάνει στροφή 180 μοιρών, διαγράφοντας την ανάρτηση και διαψεύδοντας τον εαυτό του έγραψε μεταξύ άλλων σε νέα ανάρτηση, «η προσωπική μου άποψη – ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ορισμένα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του εγκλήματος του βιασμού– σε καμία περίπτωση δεν αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο.»

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων θα γίνει η ταφή του

Κορονοϊός – Αισιόδοξη πρόβλεψη Τζανάκη: Αποκλιμάκωση τον Σεπτέμβριο με κάτω από 2.500 κρούσματα

Βατόπουλος: Ο ιός ήρθε για να μείνει - Θα φοράμε αρκετά χρόνια μάσκα και θα έχουμε μέτρα

Φοιτητικά σπίτια στην Αθήνα: Πού έχει ευκαιρίες - Πίνακας με τιμές

Λωβοκομείο Χίου: Το μακροβιότερο υγειονομικό ίδρυμα στη χώρα μας - Πώς είναι σήμερα

ανακοινώσειςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΡούμπεν ΣεμέδοΓιάννης Καλλιάνος