Πολιτική|06.09.2021 09:43

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες εσωκομματικές τριβές για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Βούλα Κεχαγιά

Δεν κλείνει η εσωτερική συζήτηση-ενίοτε και αντιπαράθεση- στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος που συνδέονται με τους εμβολιασμούς για τη πανδημία, την υποχρεωτικότητα και την επιβολή αναστολών εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Μάλιστα την Κυριακή υπήρξε και έντονος εσωκομματικός... διάλογος γύρω από τα επίμαχα θέματα με την κομματική εφημερίδα “Η Εποχή” να ασκεί κριτική σε τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την παρουσία τους σε εκδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας πως θολώνουν τα ξεκάθαρα μηνύματα του κόμματος.

Δύο εξ αυτών οι Παύλος Πολάκης και Δώρα Αυγέρη απάντησαν πάντως μέσω Facebook στους επικριτές τους. “Μαζευτείτε σύντροφοι γιατί η υπομονή έχει και τα όριά της” έγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ενώ η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε δηκτικά: “Μεγαλύτερη σημασία δεν έχει τί μηνύματα στέλνεις. Μεγαλύτερη σημασία έχει αν καταλαβαίνεις σωστά τα μηνύματα που σού στέλνει η κοινωνία…”.

Η συζήτηση εντείνεται μολονότι το Πολιτικό Κέντρο του κόμματος με μακροσκελή του ανακοίνωση-απόφαση φρόντισε ήδη προ δεκαημέρου να καταστήσει σαφή και ξεκάθαρη τη γραμμή του κόμματος έπειτα από μαραθώνια συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο Παύλος Πολάκης. Αυτή τη φορά το σημείο αιχμής δεν αφορά τον εμβολιασμό για τον οποίο η Κουμουνδούρου παροτρύνει με ξεκάθαρο τρόπο- άλλωστε θα ξεκινήσει και καμπάνια με την αξιοποίηση γνωστών πρόσωπα- αλλά τη συμμετοχή τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πρόσφατη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ που είχε ως αφορμή την απομάκρυνση περίπου 6.500 ανεμβολίαστων υγειονομικών από τα νοσοκομεία.

Είναι ενδεικτικό πως σε άρθρο της εφημερίδας “Εποχή” που εκφράζει κατά κύριο λόγο τις θέσεις και απόψεις των 53+ διατυπώνονται αιχμές εις βάρος των τεσσάρων βουλευτών με την επισήμανση πως η παρουσία τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ “ήταν λάθoς σήμα”.

Σημειωτέον πως στο άρθρο δεν αναφέρονται τα ονόματα των συμμετεχόντων Π. Πολάκη, Δ. Αυγέρη, Ρ. Χρηστίδου και Χ. Καφαντάρη όμως επικρίνεται σαφέστατα η συμμετοχή τους . “Θολώνει την καθαρότητα της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού και διευρύνει τον χώρο επιρροής στις ανορθολογικές θέσεις του Π. Πολάκη που εκμεταλλεύονται κατά κόρον οι “έξυπνοι” τροφοδότες του αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύματος” αναφέρεται στο άρθρο που συνεχίζει: “Τα συνδικάτα είναι αυτόνομα να καθορίζουν τη γραμμή τους αλλά τα κόμματα είναι αυτόνομα. Οι θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζουν την κατάργηση της υποχρεωτικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας στην υγεία-δομές πρόνοιας αλλά κατά της προσωρινής απόλυσης και της στέρησης του μισθού” τονίζεται στο άρθρο της “Εποχής’.

Σ’ αυτό το σημείο του άρθρου της “Εποχής” στέκεται και ο Π. Πολάκης αναφέροντας πως “τη γραμμή τη “θολώνει” αυτός που αναίσχυντα γράφει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς και μάλιστα με ποινές!!! Όμως φαίνεται ότι παρασύρθηκε από εκ παραδρομής λάθος που έγινε κατά την αναπαραγωγή του άρθρου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στελέχη των 53 να τον επικρίνουν ότι δεν διάβασε καν την “Εποχή”. Όσο για τον χαρακτηρισμό του ως αναρθολογιστή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός σημειώνει πως “ανορθολογιστής είναι αυτός που καταπίνει αμάσητα αυτά που τού λένε κάτι “επιτροπές λοιμωξιολόγων” κλπ από τα πληρωμένα τηλεοπαράθυρα τα οποία η εξέλιξη της πανδημίας αποδεικνύει πως δεν είναι έτσι! Βλέπε Ισραήλ και Αγγλία και τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται”.

Υπενθυμίζεται πως η σαφής γραμμή της Κουμουνδούρου όπως την αποφάσισε το Πολιτικό Κέντρο τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού αλλά ως απόφαση ελεύθερης βούλησης για τον κάθε πολίτη. Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι “εξαίρεση” σ’ αυτήν την γραμμή αποτελούν οι κατηγορίες των εργαζομένων και λειτουργών στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας. Προτείνει να γίνει μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κατηγορίες επαγγελμάτων και να εμβολιαστούν και σε δεύτερη φάση τονίζει πως “θα πρέπει όσοι το αρνούνται να έχουν ως συνέπεια τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς. “Όχι όμως την αναστολή εργασίας, μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή την ολική απώλεια μισθού ή την απόλυση”.

Να σημειωθεί ότι επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν παρενέβη σ’ αυτόν τον διάλογο, ενώ κύκλοι της παρέπεμπαν στις επίσημες θέσεις του κόμματος όπως αναφέρονται ρητά από την απόφαση του Πολιτικού Κέντρου.

Όλες οι ειδήσεις

Σχολεία: Aλλαγές στην ύλη, φρένο στα self test «μαϊμού» και ψυχολόγοι

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινητικά βίντεο από τις φυλακές Ωρωπού - Πολίτες τον τιμούν με τα τραγούδια του

Πειραιάς: Πυροβολισμοί με τραυματίες στο Πασαλιμάνι

Καιρός - Προειδοποίηση meteo: Η κακοκαιρία θα χτυπήσει τη Βόρεια Εύβοια

υποχρεωτικός εμβολιασμόςΣΥΡΙΖΑΠαύλος ΠολάκηςκυβέρνησηΠΟΕΔΗΝ