Νίκος Δένδιας για 66 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά: «Δεν λησμονούμε το πογκρόμ»
NewsroomΟ υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter, έστειλε μήνυμα για τα 66 χρόνια από τα «Σεπτεμβριανά».
«Δεν λησμονούμε το πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955», αναφέρει ο κ. Δένδιας και προσθέτει: «Είχε ολέθριες συνέπειες στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και αποτέλεσε την απαρχή της μετέπειτα δραματικής συρρίκνωσής του, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης.
«Το πογκρόμ αφαίρεσε επίσης από την Πόλη ένα δυναμικό οικονομικά και πολιτισμικά στοιχείο της. Tο τμήμα της κοινωνίας της Τουρκίας που προσβλέπει στην Ευρώπη, έγινε φτωχότερο».
Κυβέρνηση: Ποντάρει στην οικονομία - ανησυχεί για την πανδημία
Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην πεζοναύτης σκότωσε 4 άτομα – Ανάμεσά τους και βρέφος
Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα το λαϊκό προσκύνημα της σορού του – Την Πέμπτη η ταφή στο Γαλατά Χανίων
- Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τη 17χρονη και το σπαρακτικό σημείωμα
- Κλείνει το ιστορικό πολυκατάστημα Notos στη Σταδίου - Στον «αέρα» 300 εργαζόμενοι
- Αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την τραμπούκικη επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Το σκεπτικό του δικαστηρίου
- «Eurojourney: Πάμε Βιέννη;» - Οι 35 χώρες του 70ού επετειακού διαγωνισμού (ep.15)