Πολιτική|06.09.2021 14:10

Κατρούγκαλος: Δεν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης Αφγανών πολιτών που συνεργάστηκαν με την Ελλάδα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε μια καταγγελία προχώρησε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι Αφγανοί συνεργαζόμενοι με την Ελλάδα δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί από την χώρα, ενώ μάλιστα υπογραμμίζει ότι ναι μεν έχουν γίνει προσπάθειες αλλά έχουν αποτύχει.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, ενώ έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν όσοι Έλληνες πολίτες παρέμεναν σε αυτό μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης Αφγανών πολιτών οι οποίοι είχαν συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τη χώρα μας.

Φαίνεται μάλιστα ότι σχετικές προσπάθειες μεταφοράς από τη χώρα σε ασφαλείς προορισμούς έχουν μέχρι σήμερα αποτύχει, για λόγους που πρέπει να γίνουν γνωστοί στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά τον Υπουργό:

  • Πόσοι είναι οι Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος και ποια ακριβώς είναι η σχέση τους με τη χώρα μας; Πόσοι από αυτούς έχουν ήδη μεταφερθεί από το Αφγανιστάν σε ασφαλείς προορισμούς; Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική επιχείρηση και ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την διάσωση των υπολοίπων;
  • Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα και σε ποιες άλλες θα προχωρήσετε για την ενίσχυση της Πρεσβείας μας στο Πακιστάν προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα αυξημένα καθήκοντα επί του πεδίου στο Αφγανιστάν;

Όλες οι ειδήσεις

Χρήστος Στυλιανίδης: Αναλαμβάνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς

«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Πόσοι έχουν ταυτοποιηθεί – Τι ψάχνουν οι αρχές

Εμβόλιο: Προ των πυλών και η τρίτη δόση – Ποιοι θα την κάνουν – Τι είπε ο Σκέρτσος

Καιρός: Νέα επιδείνωση από την Τετάρτη – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Αυξήσεις τιμών: Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ προανήγγειλε ο Γεωργιάδης – Σε ποια προϊόντα έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά»

διάσωσηΤαλιμπάνΓιώργος ΚατρούγκαλοςΑφγανιστάν