Πολιτική|06.09.2021 17:29

Μίκης Θεοδωράκης: Τελετή αποχαιρετισμού με ομιλίες από Σακελλαροπούλου και Κουτσούμπα

Newsroom

Ενημέρωση έκανε το ΚΚΕ για την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων».

Τι αναφέρεται στην ενημέρωση:

Το λαϊκό προσκύνημα για το Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε σήμερα, στη Μητρόπολη Αθηνών και, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 3.00 μμ, από την Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί, με πλοίο στα Χανιά. Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης - Λαϊκό προσκύνημα: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη

Mad Clip κηδεία: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον τράπερ

Πάτρα: Κλείνει το μέγα εμβολιαστικό κέντρο - Οι εμβολιασμοί είναι ελάχιστοι

ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής και γνωστό φάρμακο

Κορονοϊός - Ισραήλ: Προετοιμασίες για 4η δόση του εμβολίου

κηδείαΜίκης ΘεοδωράκηςΚΚΕ