Πολιτική|06.09.2021 22:01

Νέα Δημοκρατία για συνέντευξη Τσίπρα: Η μεσαία τάξη δεν ξεχνά

Newsroom

Με δήλωσή του απάντησε, στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open, o Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θέλοντας να σχολιάσει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η μεσαία τάξη εξαπατήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι «Η μεσαία τάξη γνωρίζει καλά ποιος μείωσε φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ποιος μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, ποιος μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου, ποιος ανέστειλε για το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε:

«Στην αποψινή του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας θέλησε να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη. Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θέλουμε διακαώς να γίνει για να αναδειχθεί η αλήθεια. Η μεσαία τάξη γνωρίζει καλά ποιος μείωσε φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ποιος μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, ποιος μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου, ποιος ανέστειλε για το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης. Γνωρίζει ποιος κατά την διάρκεια της πανδημίας, στήριξε την μεσαία τάξη με επιστρεπτέες και μη επιστρεπτέες προκαταβολές, με έκπτωση ενοικίων, με το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα. Αυτά και πολλά ακόμη τα γνωρίζει η μεσαία τάξη. Και τα γνωρίζει και δεν ξεχνά».

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης ξεγέλασε τη μεσαία τάξη»

Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εξελέγη πριν από τρία χρόνια ξεγελώντας τη μεσαία τάξη με τρία επιχειρήματα ότι θα φέρει λιγότερους φόρους ασφάλεια και καλύτερες δουλειές. Τι έχει κάνει αυτά τα δύο χρόνια σε αυτούς τους τρεις τομείς; Έχει χειροτερέψει τα πράγματα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα σχολίασε ότι «αντί για λιγότερους φόρους στη μεσαία τάξη, έχει φέρει μία τραγική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης. Με τις ανατιμήσεις με την ακρίβεια. Αντί για ασφάλεια βλέπουμε τους πολίτες να ζουν σε ένα καθεστώς τρομακτικής ανασφάλειας δηλαδή και αντί για καλύτερες δουλειές έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σε ένα εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση του 8ωρου και τη θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών».

Όλες οι ειδήσεις

Τσίπρας στο OPEN: Ο Μητσοτάκης σε vertigo – Η κυβέρνηση σε αποδρομή

Μίκης Θεοδωράκης - Συγκινεί συνεργάτης του στο ethnos.gr: Sempreviva από τα Κύθηρα για την αθανασία

Εμβόλιο: Τρίτη δόση για 285.000 πολίτες από τις 14 Σεπτεμβρίου

Καφές - φαρμάκι στα 2,5 ευρώ, ποιες οι αυξήσεις τιμών στα προϊόντα

Mad Clip κηδεία: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον τράπερ

μεσαία τάξηΓιάννης ΟικονόμουΝέα ΔημοκρατίαΑλέξης Τσίπραςσυνέντευξη