Πολιτική|22.01.2019 19:59

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στην ευρεία σύσκεψη στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη μιλά αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσερχόμενος στο χώρο της συνεδρίασης ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το κόμμα του θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ την χαρακτήρισε ως «κακή» καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί «επίσημα μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα, στους γείτονες και εγκαταλείπει την πολιτική δεκαετών για λόγους που μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει»

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Εξαιρετικά κρίσιμη η συζήτηση που θα ξεκινήσει στην ολομέλεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους, και θα είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία και στις αποφάσεις που θα πάρουν. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία,καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα, στους γείτονες και εγκαταλείπει την πολιτική δεκαετών για λόγους που μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε πως «η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση συντεταγμένα, θα εξηγήσει στο λαό γιατί η συμφωνία είναι κακή και θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών στο κοινοβούλιο». «Θεωρώ ότι είναι άδικο να κάνουμε τη συζήτηση αυτή χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό κοινοβούλιο η αναθεώρηση του Σκοπιανού συντάγματος» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης. «Ο Νίκος Ταχίαος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία που αγαπά την πόλη του, που έχει αποδεδειγμένα αυτοδιοικητικό έργο, που έχει δώσει το δικό του διακριτό στίγμα. θα ζητήσω από όλες και όλες να στηρίξουν την υποψηφιότητά του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η ΝΔ δίνει σαφέστατα συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση»

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία