Πολιτική|10.09.2021 22:25

ΚΙΝΑΛ: Επισπεύδονται οι διαδικασίες εκλογής προέδρου

Newsroom

Όπως όλα δείχνουν επιταχύνονται οι εσωκομματικές εξελίξεις εν όψει των εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Πάμε θεσμικά και με διαφάνεια να τελειώνουμε με τις διαδικασίες και να κερδίσουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, στους συνεργάτες της η Φώφη Γεννηματά, πατώντας, ουσιαστικά, τη σκανδάλη για την εκκίνηση των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Με αυτό τον τρόπο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέλησε να βάλει φρένο στην παραφιλολογία περί καθυστερήσεων ή πιθανής αναβολής της εκλογικής κούρσας. Με την επιστροφή της από τη ΔΕΘ την επόμενη Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, η Φ. Γεννηματά ενεργοποιεί το καταστατικό του κόμματος με σκοπό να ξεκινήσει η εκλογή της ηγεσίας και, με αυτό τον τρόπο, να ανατρέψει την εξάπλωση της εσωστρέφειας που τείνει να εξαπλωθεί στο κόμμα.

Πιθανόν και τον Οκτώβριο οι κάλπες

Παρότι το καταστατικό του κόμματος προβλέπει ότι η αλλαγή ηγεσίας πρέπει να γίνει στα τέσσερα χρόνια, δηλαδή τον ερχόμενο Νοέμβριο, φαίνεται πως δεν είναι απίθανο οι κάλπες να στηθούν και μέσα στον Οκτώβριο. 

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία είναι τέσσερις: Η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης. Δεν αποκλείεται, μέχρι και τυην τελευταία στιγμή, στο τραπέζι να πέσουν και άλλα ονόματα στελεχών που θα διεκδικήσουν την ηγεσία.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.132 κρούσματα, 32 θάνατοι, 378 διασωληνωμένοι

Δημήτρης Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Σύλληψη μοντέλου για ναρκωτικά: Αναλαμβάνει την ευθύνη ο σύντροφός της

Διαδικτυακή Αποκάλυψη: Μπλακ άουτ στο Ίντερνετ μπορεί να φέρει η επόμενη ηλιακή καταιγίδα

εκλογέςΦώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛΚίνημα Αλλαγήςηγεσία