Πολιτική|11.09.2021 22:30

Μητσοτάκης: Συγκροτούμε ταμείο ενεργειακής μετάβασης – Tέλος οι αυξήσεις στο ρεύμα

Newsroom

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που συγκροτεί Ταμείο ενεργειακής μετάβασης, το οποίο θα καλύπτει το 80% των αυξήσεων σε όλους τους καταναλωτές και θα επιχορηγηθεί με 150 εκατ. ευρώ για να απομειώσει ή να μηδενίσει τις όποιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Το μηναίο κόστος ενός μέσου νοικοκυριού από 300 έως 600 κιλοβατώρες δεν θα αυξηθεί πάνω από 2 ευρώ το μήνα, με τα μέτρα αυτά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ. «Εάν δεν συνέβαινε αυτό, οι καταναλωτές θα χρεώνονταν με επιπλέον 20 έως 40 ευρώ», σημείωσε.

Τα μέτρα για την ακρίβεια

«Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της. Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους. Θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης». Προσέθεσε πως τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας την άλλη εβδομάδα», σημείωσε.

Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του έτους και θα περιλαμβάνει και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης. Επιπλέον αυξάνεται κατά 20% το επίδομα θέρμανσης που θα αρχίσει να χορηγείται τον Δεκέμβριο. Στο τέλος του χρόνου, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που λαμβάνουν κάθε μήνα.

Μέτρα για επίδομα θέρμανσης - Δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

  • Επιπλέον αυξάνεται κατά 20% το επίδομα θέρμανσης που θα αρχίσει να χορηγείται τον Δεκέμβριο.
  • Στο τέλος του χρόνου, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που λαμβάνουν κάθε μήνα.
  • Στο μεταξύ, επιταχύνεται η διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, καθώς και η κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων που θα παρέχουν δωρεάν ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά.
  • Σχεδόν 2 δις διατίθενται ήδη για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες και κτίρια.
  • Τέλος ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα μόνιμο μέτρο για τον πρωτογενή τομέα, που αφορά την μείωση του ΦΠΑ των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή στο 6%

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Όλα όσα αλλάζουν από Δευτέρα σε εστίαση, διασκέδαση, εργασία, ταξίδια

Κορονοϊός: 2.197 κρούσματα, 39 θάνατοι, 375 διασωληνωμένοι

11η Σεπτεμβρίου: Τελετή μνήμης στη Νέα Υόρκη 20 χρόνια μετά την τραγωδία

Μαμάδες στο Δρόμο: Μετά το ράλι Ακρόπολις θα δούμε κόντρες ταχύτητας μέσα στην Αθήνα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Επιστροφή με γκολ στα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ηλεκτρικό ρεύμαΚυριάκος ΜητσοτάκηςτιμέςΔΕΘΘεσσαλονίκη