Πολιτική|12.09.2021 23:06

Συμφωνία για 5ετή αμυντική συνεργασία Ελλάδας με ΗΠΑ - Γίνεται Σούδα η Αλεξανδρούπολη

Newsroom

Κατ’ αρχήν συμφωνία υπάρχει για την 5ετή επέκταση της αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον και όπως μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη στο OPEN, εκεί θα έχει συνάντηση με Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν και από κοινού θα υπογράψουν την αμυντική συμφωνία, η οποία δεν θα ανανεώνεται κάθε χρόνο αλλά θα έχει διάρκεια 5ετίας.

Τη συγκεκριμένη συμφωνία τη ζητούσαν οι Αμερικανοί στις συζητήσεις που είχαν τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Πεντάγωνο με τους Έλληνες αξιωματούχους.

Γίνεται Σούδα η Αλεξανδρούπολη

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ενδέχεται να δούμε αμερικανικές δυνάμεις σε περιοχές όπου δεν έχουν εγκατασταθεί έως σήμερα.  Όπως μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη στο OPEN, η Αλεξανδρούπολη και η Σκύρος θα είναι πλέον ισχυρές βάσεις για να παρέχονται διευκολύνσεις σε στρατιωτικές δυνάμεις.

Παράλληλα, διευκολύνσεις θα παρέχονται και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, ωστόσο μένουν ακόμα ορισμένες λεπτομέρειες για το τελικό κείμενο της συμφωνίας. 

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Εκδόθηκε η ΚΥΑ με όσα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Δίωρη κοροϊδία - Θα εξαντλήσει μόνο την υπομονη των πολιτών

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Υπέκυψε εγκαυματίας μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ

Formula 1: Τρομερό τρακάρισμα Χάμιλτον - Φερστάπεν, από θαύμα γλίτωσε ο Βρετανός

Νέα σχολική χρονιά: Τα μέτρα ασφαλείας – Όσα πρέπει να ξέρουν γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί – Τι ισχύει με τα τεστ

αμυντική συνεργασίαΗΠΑ