Γεροβασίλη: Αστυνομικοί τα άτομα με κουκούλες που εθεάθησαν στο περίβολο της Βουλής
NewsroomΓια οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή, το οποίο μάλιστα είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, διαβεβαιώνοντας πως η αστυνομία έδρασε αμυντικά απέναντι στους επίδοξους εισβολείς.
«Ο τρόπος που αντέδρασε η αστυνομία ήταν ο ενδεδειγμένος για να έχουμε τα λιγότερα προβλήματα, χρησιμοποιήθηκαν τα πιο ήπια μέσα σε σχέση με τη βιαιότητα των περιστατικών» ανέφερε η υπουργός. Σημείωσε, ακόμα, ότι η συγκέντρωση για τη Μακεδονία δεν διαλύθηκε πριν την ώρα της εξαιτίας των επεισοδίων, εξηγώντας πως ρήψη δακρυγόνων υπήρξε περιμετρικά μεν της Βουλής, αλλά μόνο στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία.
«Ποτέ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος κάποιος, όταν υπάρχουν θέματα σε μια διαδήλωση. Ποτέ δεν είχαμε τόση βία και τόσο οργανωμένη επίθεση σε αστυνομικούς που φυλάσσουν το κοινοβούλιο, ήταν πρωτοφανές» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι υπήρξε σχέδιο διάλυσης του συλλαλητηρίου με εντολή της πολιτικής ηγεσίας.
«Έχουμε ανησυχητικά φαινόμενα και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να δούμε εάν, εξαιτίας της στάσης ορισμένων πολιτικών δυνάμενων, η άκρα δεξιά κερδίζει χώρο. Πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής αφήνουν χώρο στην άκρα δεξιά» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «συμπόρευση». «Είναι διχασμός να λέει η ΝΔ ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας πουλάει τη Μακεδονία» συμπλήρωσε η υπουργός.
Η Όλγα Γεροβασίλη, καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιά στοιχεία στο συλλαλητήριο η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ενώ τέλος ανέφερε ότι άτομα με κουκούλες που εικονίζονται σε βίντεο να κινούνται στο περιστύλιο της Βουλής είναι αστυνομικοί.
- Εμπρησμός σε φαρμακείο στην Αρκαδία: Η στιγμή που σπάνε την τζαμαρία και βάζουν φωτιά
- Δίμηνη παράταση Γεωργιάδη για το ψηφιακό αποθετήριο - Πότε θα αναρτώνται τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων
- Νέο πλαίσιο για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές: Πιο γρήγορες αποζημιώσεις και δεύτερη ευκαιρία για παλιούς δικαιούχους
- Δημήτρης Κόκοτας: Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση και το συγκινητικό «αντίο» της Τραϊάνας Ανανία