Πολιτική|17.09.2021 13:31

Γεωργιάδης: Μετά τα Χριστούγεννα η ισορροπία στην αγορά  

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην εκτίμηση πως θα επιτευχθεί ισορροπία στην αγορά μετά τις γιορτές προχώρησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για το κύμα των ανατιμήσεων. Κι αυτό διότι, όπως είπε από το βήμα της Βουλής, μέχρι τις γιορτές η κρίση θα έχει ολοκληρωθεί. Επανέλαβε, πάντως, ότι δεν πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο ούτε πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας ενώ σημείωσε ότι δεν αποτελεί  ζήτημα καρτέλ και κερδοσκοπίας στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται η κυβέρνηση λόγω της ακρίβειας να πάρει επιπλέον μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας.  

«Χάρη στα σωστά οικονομικά μέτρα η ανεργία πέφτει με ταχύτητα μεγάλη. Η ελληνική οικονομία αναθεώρησε τις προβλέψεις της και αυτό μας επέτρεψε να ανακοινώσουμε σειρά μέτρων. Η Moody’s  ανέβασε τις προβλέψεις της,  όλοι οι διεθνείς αναλυτές που παρακολουθούν μιλούν για ένα μικρό οικονομικό θαύμα για το πως απογειώνεται η οικονομία και πως είναι η Ελλάδα μέσα στις λίγες χώρες που κατάφερε να θεραπεύσει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Τα μέτρα είχαν εξαιρετικά θετικό οικονομικό αποτύπωμα. Όπως αντιμετωπίσαμε άλλες κρίσεις έτσι θα αντιμετωπίσουμε με λογική και σωφροσύνη την κρίση πληθωρισμού που έρχεται απ’ έξω» επισήμανε.

Όλες οι ειδήσεις

«Καμπανάκι» Σύψα για ανεμβολίαστα παιδιά - Προβληματισμός παιδιάτρων από καθυστερήσεις για εμβόλιο στα ιατρεία

Σύνοδος EuroMed 9: Με βαριά ατζέντα η Σύνοδος Κορυφής των μεσογειακών κρατών

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αυστηροποίηση με διπλή ταυτοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου

EuroMed 9: Νέα ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ - Ποια δρομολόγια του μετρό δεν θα γίνουν

Ντούσαν Ιβκοβιτς: 15.000 φίλαθλοι αποχαιρέτησαν τον Ντούντα με παρατεταμένο χειροκρότημα

Άδωνις ΓεωργιάδηςΚυριάκος Μητσοτάκηςαγοράακρίβειαγιορτές