Πολιτική|19.09.2021 08:53

ΔΕΘ: Δέσμευση Τσίπρα για συγκρότηση κυβέρνησης εκπροσώπων των κοινωνικών ομάδων και της μεσαίας τάξης

Βούλα Κεχαγιά

Τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μέσα από ένα νέο μοντέλο προοδευτικής διακυβέρνησης περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για την ΔΕΘ υιοθετώντας μάλιστα και το σύνθημα “Νέα Αρχή”.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα είναι ενός κόμματος-ασχέτως εάν θα συγκροτήσει ή όχι κυβέρνηση συνεργασίας με άλλα κόμματα- για να εξηγήσει ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν θα έχουν οι εργαζόμενοι, οι εκπρόσωποι φορέων, η μεσαία τάξη και οι νέοι που κρατούν ζωντανή την οικονομία της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι σε κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων μιλώντας για προσωπικότητες που θα υπουργοποιηθούν και οι οποίες δεν θα ανήκουν κατ’ ανάγκη στο κόμμα, αλλά θα έχουν καταξιωθεί από την κοινωνική συμμετοχή τους και τη δράση τους, όπως επίσης και από τη συμβολή τους στην επιστήμη, την τέχνη και την οικονομική σκέψη. Προχωρώντας την σκέψη του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ “ήδη εργαζόμαστε γι’ αυτόν τον σκοπό πρακτικά αλλά και αποτελεσματικά”.

Συγχρόνως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύτηκε ότι θα κόψει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και το κράτος καθώς στόχος του είναι να αναβαθμίσει τη δημόσια διοίκηση. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε και το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που είναι το “Νέα Αρχή”. “Σήμερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μία νέα αρχή. Με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την ομιλία του έκανε σαφές άνοιγμα στην μεσαία τάξη την οποία μάλιστα και προσδιόρισε λέγοντας ότι το κεντρικό της χαρακτηριστικό είναι ότι είναι μία τάξη αυτοδημιούργητη “κι όχι αν προτιμά ή όχι να φοράει γραβάτα”.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον πρωθυπουργό σχολίασε πως “δεν έχουν καμία σχέση μαζί της όσοι υποκριτικά την επικαλούνται αλλά γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ”. Σημείωσε με νόημα πως οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη κράτησαν τη χώρα στις δύσκολες στιγμές “ οι άνθρωποι του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας”. Πρόσθεσε με νόημα ότι μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτημόνες του κ Μητσοτάκη για τα συμφέροντα του οποίου εργάζεται , αλλά οι άνθρωποι που σηκώνονται το πρωί για να πάνε στη δουλειά και τους οποίους εξαπάτησε προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης το 2019, υποσχόμενος καλύτερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια και λιγότερους φόρους. Όμως, όπως παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε καν για όσους τον εξέλεξαν, αλλά για λογαριασμό μιας μικρής μειοψηφίας.

Όλες οι ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Στα 106.000 ευρώ το πρόστιμο που «έφαγε» ο πιο διάσημος καστανάς της πόλης

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση - «θρίλερ» της Πετίτο: Εξαφανίστηκε και ο σύντροφός της

Efood: Νέο μήνυμα στους διανομείς μετά τον σάλο - Δυνατότητα για ανανέωση συμβάσεων

Τρίτη δόση εμβολίου: Οι νέες ανακοινώσεις - Στοιχεία ανά περιοχή στον εμβολιαστικό χάρτη

ΔΕΘΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας