Πολιτική|19.09.2021 22:39

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Δεν είναι στο πρόγραμμα λέει η Αθήνα

Newsroom

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, δεν υπάρχει ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Την συνάντηση προανήγγειλε το πρωί της Κυριακής, 19 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος αλλά, όπως επισημαίνουν οι πηγές, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, καθώς τα προγράμματα των δύο ηγετών δεν συμπίπτουν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη για να παραβρεθεί στη Συνέλευση την Τετάρτη, 212 Σεπτεμβρίου – ημέρα που, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος πρόεδρος ολοκληρώνει την παρουσία του εκεί.

Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Κυριακή ότι θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ανταποκρίτριας του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρίας Ζαχαράκη, ο Ερντογάν, έκανε τις εν λόγω δηλώσεις αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για τη Νέα Υόρκη. «Θα συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα είναι μια τετ α τετ συνάντηση.

Μάλιστα συνέχισε και με πιο επιθετικό ύφος λέγοντας: «Πρέπει να δούμε τι βήματα πρέπει να κάνουν οι απέναντί μας και αν δούμε ότι δεν τα κάνουν θα προβούμε στις δικές μας ενέργειες. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί κάποιος να τη χειρίζεται όπως θέλει».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ερντογάν επιδιώκει να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν για να συζητηθεί και το ζήτημα των S-400 αλλά αυτό το ραντεβού δεν φαίνεται να έχει δοθεί από τον Λευκό Οίκο.

Όλες οι ειδήσεις

Τρίτη δόση εμβολίου: Τέλος J&J και AstraZeneca - Ποιοι θα κάνουν mRΝA

«Σχεδόν πέταξε» - Συγκλονίζει ο πατέρας για τον τραυματισμό του παιδιού σε αγώνα καρτ στην Πάτρα

Αντισώματα κορονοϊού: Πόσα πρέπει να έχουμε για να είμαστε ασφαλείς

Μόνικα Μπελούτσι: «Η Μαρία Κάλλας αποτελεί πηγή έμπνευσης - Πάλεψε για την ελευθερία της»

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚυριάκος ΜητσοτάκηςΟΗΕσυνάντησηΤουρκία