Πολιτική|20.09.2021 16:13

Ηλιόπουλος για efood: Να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα Οικονόμου και Χατζηδάκης

Newsroom

Σε δήλωσή του, για το θέμα της e – food, ο Νάσος Ηλιόπουλος καταλογίζει ευθύνες στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη ενώ καλεί τον υπουργό εργασίας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, «να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα».

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο εργασιακό νομοσχέδιο «φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα» ενώ «κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές  πλατφόρμες». Ο Νάσος Ηλιόπουλος, τέλος, δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Χατζηδάκη καθώς, επίσης, και ότι θα κατοχυρώσει νομοθετικά «την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με το θέμα της efood. 

Στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές  πλατφόρμες. Να τους θυμίσουμε τη σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη που αναφέρεται σε "αυτοαπασχολούμενα παιδιά". Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι ούτε "αυτοαπασχολούμενοι" είναι ούτε "παιδιά". Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα. 

Τη στιγμή που σε άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία.

Εμείς από τη μεριά μας δεσμευόμαστε ότι μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει. Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση».

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση σε πανεπιστήμιο στη Ρωσία: Νεκρός ο δράστης, 8 νεκροί και 19 οι τραυματίες

Σταϊκούρας: Οι 2 πρώτες δόσεις ΕΝΦΙΑ μπορούν να καταβληθούν στο τέλος Οκτωβρίου

Οικονομική ενίσχυση 900 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα τα λάβουν

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μίλησε για toilet breaks, εμβόλιο και Harrods

Γιώργος Σεφέρης: 50 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ποιητή - Πώς αντέδρασε όταν κέρδισε το Νόμπελ

εργασιακάΣΥΡΙΖΑΝάσος ΗλιόπουλοςΚωστής ΧατζηδάκηςΙωάννης Οικονόμου