Πολιτική|21.09.2021 16:23

Βαρύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου για τον Κούλογλου: Ο ένας μετά τον άλλο «αδειάζουν» τον ευρωβουλευτή

Newsroom

Βαρύ είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος σε πρόσφατο άρθρο του στην ιστοσελίδα tvxs και με αφορμή την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ έκανε λόγο για «ισοπαλία» Τσίπρα – Μητσοτάκη.

Αδειάζουν τον Κούλογλου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια εντός της Κουμουνδούρου, με αρκετούς βουλευτές και ευρωβουλευτές να «αδειάζουν» τον κ. Κούλογλου. Την αρχή έκανε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook, απευθύνεται στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «άκου Στέλιο Κούλογλου» και αναφέροντας ότι «αν εσύ είδες ‘ισοπαλία’ στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά. Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθιά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…».

Τζανακόπουλος: Εκθέτει τον εαυτό του

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Kontra News ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος, άφησε αιχμές κατά του κ. Κούλογλου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εκθέτει τον ίδιο του το εαυτό, αλλά η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες. Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας».

«Οι θέσεις του κ. Τσίπρα ήταν πολύ καθαρές και κατανοητές. Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη είναι για το 5% της ελληνικής κοινωνίας, η δική μας για το 95%. Ο κ. Μητσοτάκης κινείται βάσει της ιδεολογικής του εμμονής με γνώμονα το μεγάλο κεφάλαιο», συνέχισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δύο κόσμοι που συγκρούονται».

Αρβανίτης: Σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος πήγε ένα βήμα πιο πέρα, ζητώντας την παρέμβαση των αρμόδιων οργάνων. «Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργεί προσωπική ατζέντα. Και δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να έχουμε ερωταπαντήσεις στελεχών στο facebook», δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως «όταν είσαι μέλος του κόμματος και ευρωβουλευτής υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και δεν μπορείς να αλλάζεις ατζέντα μερικές ώρες μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος».

«Η προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι τελείως άτοπο, λάθος, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η άποψη του. [..] Το παιχνίδι έχει κανόνες σε ότι αφορά τις διαδικασίες, δεν είμαστε πολιτευτές, είμαστε επαγγελματικά στελέχη του κόμματος», ανέφερε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα ο κ. Αρβανίτης δήλωσε πως «ενοχλούμαι πάρα πολύ όταν ο καθένας, για όποιο λόγο, και δεν είναι μόνο ο Κούλογλου, αλλάζει την ατζέντα όταν το κόμμα πάει να πάρει μια στροφή ή να βάλει ένα θέμα. Το θεωρώ λάθος. [..] Η αριστερά δεν είναι αυτό, υπάρχουν όργανα, συντεταγμένες και διαδικασίες. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι και να είναι καλά. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να ασχολείται με το εγώ του καθενός».

«Δεν μπορεί το εγώ του καθενός να προσπερνάει το συνολικό εμείς, είναι πολύ εγωιστικό, δεν πάει έτσι, είναι για άλλο χώρο. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους, και τα όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε.

Το άρθρο του Στέλιου Κούλογλου που σήκωσε αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται πως στο άρθρο του ο Στέλιος Κούλογλου, έκανε λόγο για μια μάχη στη ΔΕΘ που κράτησε μια εβδομάδα, αλλά δεν έβγαλε νικητή. «Είναι πλέον φανερό ότι ο μακρόχρονος μήνας του μέλιτος που απολάμβανε η κυβέρνηση, κυρίως λόγω της πανδημίας, τελείωσε ξαφνικά το καλοκαίρι. Η κοινή γνώμη κρατάει πολύ πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στη ΝΔ, αλλά και τον κ. Μητσοτάκη, ενώ τα φιλικά ΜΜΕ έχουν απολέσει την αξιοπιστία τους και δεν περνάνε το μήνυμα: απλώς περιορίζουν τις ζημιές. Ούτε ο Α. Τσίπρας μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ ως αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θίγουν καίρια θέματα σε μια σειρά από τομείς, αλλά έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής. Επιπλέον, με το προηγούμενο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το 2014, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν το Σάββατο θα έπρεπε απαραίτητα να συνοδεύονται από εμπεριστατωμένη οικονομική τεκμηρίωση», γράφει χαρακτηριστικά σε σημείο του άρθρο του ο Στέλιος Κούλογλου.

Η απάντηση στις επικρίσεις

Μάλιστα, ο κ. Κούλογλου έσπευσε να απαντήσεις και στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν στο πρόσωπό του, απευθυνόμενος κυρίως προς τον Παύλο Πολάκη. Όπως είπε, μιλώντας στο Action 24 το βράδυ της Δευτέρας, «είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν, στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας. Ήταν μία ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός έδρας. Δεν θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα».

Σχετικά με το τι του είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: «Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου έχει πει ότι μπορώ να υπογράφω τα άρθρα με την κριτική μου και την υπογραφή μου. Από την λογοδιάρροια του Facebook, εγώ είμαι εμβολιασμένος. Ο Τσίπρας θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση, απλώς θα μπορούσε επικοινωνιακά να το αφήσει ανοιχτό για να ξεκινήσει η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», απάντησε στην ερώτηση για το εάν εννοεί πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει πίσω σε μία πιθανή πρωθυπουργοποίησή του σε περίπτωση «προοδευτικής κυβέρνησης». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ιδέες αλλά έχει επικοινωνία, ο Τσίπρας έχει ιδέες αλλά δεν έχει επικοινωνία».

Όλες οι ειδήσεις

ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα πληρωθεί ο φόρος φέτος - Τι ισχύει με τις δόσεις

Εμβολιασμός: Όλο και πιο κοντά η τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό – Οι θέσεις των ειδικών

Βουλή: Με τροπολογία νομοθετούνται τα 50gb για τους νέους που θα εμβολιαστούν

Επίσκεψη σε οδοντίατρο με rapid test για εμβολιασμένους, με μοριακό για ανεμβολίαστους

ΗΠΑ: Έφιπποι συνοριοφύλακες κυνηγούν Αϊτινούς μετανάστες στον Ρίο Γκράντε

ΣΥΡΙΖΑΔΕΘΔημήτρης ΤζανακόπουλοςΣτέλιος ΚούλογλουΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπρας