Πολιτική|23.01.2019 20:36

Δεν καταθέτει πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία (vid)

Newsroom

Την απόφαση να μην καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών έλαβε η Νέα Δημοκρατία, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τελικώς την εισήγηση συνεργατών του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο το οποίο παρουσιάζει η Ελλη Στάη, το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι βασίστηκε σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, τα οποία κάνουν το κόμμα να αλλάξει ρότα ενόψει της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αρχικά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον Πάνο Καμμένο ούτε να «ξεπλύνει» τις ευθύνες του, δεδομένης της στήριξης που του έχει προσφέρει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί πως κυβερνά με κυβέρνηση «κουρελού».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται ότι διαθέτει την πλειοψηφία των 151, οπότε το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής θα είναι προεξοφλημένο. Άλλωστε, μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Επίσης, και ενόψει των νομοθετημάτων που έπονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να «κάψει» το χαρτί της ψήφου δυσπιστίας.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα ΔημοκρατίαΣυμφωνία των Πρεσπών