Πολιτική|23.09.2021 21:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα μεταβεί στο Ground Zero - Δυσαρέσκεια της Αθήνας για Ελπιδοφόρο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ακυρώθηκε, τελικά, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο καθώς υπήρξε μια… αλλαγή στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού. Ειδικότερα, αντί της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο «Σημείο μηδέν»(Ground Zero) και περιήγηση στο ναό του Αγίου Νικολάου, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί με την δημοσιογραφική ομάδα της Wall Street Journal. Μολονότι από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν αυτή ως επίσημη «δικαιολογία», είναι σαφές ότι έτσι εμπράκτως εκφράζεται η δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».

H κυβέρνηση εξέφρασε την ενόχλησή της για τις κινήσεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρουο οποίος παρέστη του στην τελετή εγκαινίων του «Τουρκικού Κέντρου» στην Νέα Υόρκη, δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ.

Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε η κυβέρνηση για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη φιέστα του Ταγίπ Ερντογάν στο «σπίτι της Τουρκίας» μέσω του εκπροσώπου της  Γιάννη Οικονόμου. «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση εκφράζει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά της. Παράλληλα, υπενθύμισε αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά ότι η προκλητικότητα των γειτόνων βρίσκεται στη ατζέντα του πρωθυπουργού στην Αμερική και «η εξωτερική μας πολιτική τίποτα δεν αφήνει αναπάντητο».

Όλες οι ειδήσεις

ΔΕΗ: Από 51% στο 34% το Δημόσιο μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Μίνι lockdown σε Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα - Πού παρατείνονται μέτρα

Δήμαρχος Συκεών στο ethnos.gr: Χρυσαυγίτες μέσα από τις φυλακές κινούν τα νήματα των αντιεμβολιαστών

Το αντίο του Τσίπρα στη Μέρκελ - Η εξομολόγηση και το δείπνο σε ψαροταβέρνα του Πειραιά

ΕΝΦΙΑ 2021: Πληρωμή, δόσεις, έκπτωση με κωδικούς taxisnet στο myaade.gr

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕρσίν ΤατάρΑρχιεπίσκοπος ΑμερικήςΕλπιδοφόροςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΝέα Υόρκη